Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Inata, cățelușa din Alba dresată special pentru acțiuni de salvare participă la o misiune de căutare a unui copil dispărut din Bihor

Publicat

tibi inata Tiberiu Krizbai, paramedic și salvamontist la Serviciul Public Salvamont al Județului Alba, împreună cu Inata Mediguard, o cățelusă Golden Retriever premiată anul acesta cu locul I la Testul Internațional pentru Câini de Salvare din Ebreichsdorf, Austria, fac parte din Asociația Câini de Salvare Transilvania (C.S.T.). Miercuri, 17 decembrie, aceștia au pornit împreună cu alți membri ai asociației într-o misiune în județul Bihor.

 Marți, 16 decembrie, Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania a primit o solicitare de a participa la o misiune în județul Bihor. Este vorba despre un copil de doi ani care a dispărut de acasă. S-a dat alarma de misiune și cinci membri C.S.T. și-au anunțat șefii și colegii că au nevoie de o zi de concediu. În dimineața zilei de miercuri, 17 decembrie, cinci membri C.S.T. și patru câini, grupați în trei mașini au pornit în misiune. Printre aceștia se numără și Tiberiu Krizbai împreună cu Inata Mediguard.

Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania, după cum precizează membrii acesteia, este concretizarea pasiunii pentru câini și oameni. Aceștia fac cu drag eforturi pentru ca, în timpul liber, să se pregătească alături de câinii lor pentru salvarea unor vieți omenești. Mulți dintre ei doresc să participe la astfel de evenimente, în așteptarea momentului extraordinar în care vor salva o viață, găsind satisfacții în fiecare căutare bine făcută.

Membrii asociației participă la misiuni de căutare persoane luate de viituri, rătăcite, surprinse de avalanșe sau chiar sinucigași.

Citește și FOTO: Inata și Corver, doi câini din Alba Iulia sunt singurii atestați pentru salvare urbană din România. Antrenați să caute supraviețuitori sub dărâmături

Citește și Doi câini din Alba Iulia sunt primii salvatori din România, atestaţi IRO pentru avalanşă

Inata Mediguard, un Golden Retriever în vârstă de șase ani, aparţinând lui Tiberiu Krizbai, de la Salvamont Alba, are următoarele atestate:

– examenul pentru câini de companie BH

– atestat pentru căutarea de suprafață, nivel A – RH-FL A;

– atestat pentru căutarea în avalanșă, nivel A – RH-L A;

– atestat M.A.I. pentru căutarea în mediu natural;

Pe lângă atestate, Inata a participat la numeroase misiuni de căutare și salvare. Aceasta a obținut locul I (căutare de suprafață, nivel A – RH-FL  A) la Testul Internațional pentru Câini de Salvare Ebreichsdorf, Austria, 2014.

Tiberiu Krizbai este un paramedic pasionat de munte, membru al Serviciului Public Salvamont al Județului Alba, dedicat căutării cu câini. Inata, ”prețioasa blondă”, a început pregătirea pentru munca de căutare încă de la vârsta de 2 luni, când a ajuns în casa lui Tiberiu. Amândoi sunt firi vesele dar foarte dedicate și își iau întotdeauna munca în serios. Faptul că, pentru a participa la antrenamentele Asociației Câini de Salvare Transilvania, ei trebuie să parcurgă câte 200 de kilometri, nu le reduce dorința de a se pregăti cât mai bine pentru salvarea de vieți omenești. Munca lor susținută și experiența câștigată în anii de pregătire au dat rezultate atât cu ocazia testelor la care au participat, cât și cu ocazia misiunilor de căutare în care au fost implicați.

Foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax