Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Intervenţia poliţiştilor în cazul unui jaf. Exerciţiu organizat de IPJ Alba, cu ocazia Zilei Poliţiei Române

Publicat

YouTube video

Albaiulienii au putut urmări „live”, în centrul oraşului, un exerciţiu organizat de IPJ Alba, în care poliţiştii au urmărit şi prins autorii unui jaf. Simularea intervenției în cazului unui eveniment semnalat prin numărul de urgență 112 a fost prilejuit de Ziua Poliției Române, aniversată pe 25 martie.

Scenariul exerciţiului a cuprins simularea intervenţiei poliţiştilor de la serviciul pentru acţiuni speciale în cazul unei tentative de jaf asupra unei unităţi bancare. Oamenii legii au oferit o demonstraţie de intervenţie şi au „prins hoţii”, după ce i-au urmărit în trafic, le-au blocat maşina şi i-au imobilizat. La eveniment au asistat şi copii de la grădiniţele din oraş, care au avut ocazia să vadă „în direct” acţiunea poliţiştilor, să intre în maşinile poliţiei şi să viziteze sediul IPJ Alba.

Pe timpul exerciţiului, circulația rutieră în municipiul Alba Iulia a fost restricţionată, între orele 10.30-12.00, pe strada I.I.C. Brătianu, de la intersecția cu strada București, până la intersecția cu strada Primăverii.

Reprezentanţii IPJ Alba au oferit următoarele precizări: “începând cu ora 10.00, la sediul inspectoratului şi la Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost organizată Ziua porţilor deschise.

Această activitate ne-a prilejuit întâlnirea cu peste 200 de elevi şi preşcolari ai unităţilor de învăţământ din Alba Iulia care ne-au vizitat şi cărora  le-au fost prezentat inspectoratul, tehnica din dotare şi modul de funcţionare a acesteia şi le-au fost oferite explicaţii despre utilitatea dispeceratului 112 şi modul de intervenţie al poliţiştilor în cazul unui eveniment.

La ora 11.15, micii noștri vizitatori au fost spectatori la un exerciţiu demonstrativ care a constat în interceptarea şi blocarea în trafic a unui autovehicul în care se aflau două persoane suspecte de comiterea unui jaf armat şi care s-a desfășurat după următorul scenariu:

Printr-un apel la 112, este anunţată comiterea unei tâlhării cu folosirea unei arme de foc, la o bancă din municipiul Alba Iulia. Autorii se deplasează cu un autoturism de teren a cărui descriere minimalistă este furnizată de apelant.

Imediat sunt alertate toate efectivele din teren, autoturismul suspect este identificat în trafic şi se porneşte în urmărirea lui. Prin acţiunea integrată echipelor din teren se reunește blocarea autoturismului suspect. Luptători  Serviciului pentru Acțiuni Speciale imobilizează suspecţii, îi controlează şi urcă în autospeciala de intervenţie după care îi conduc la sediul poliţiei pentru a fi identificaţi  şi pentru a fi luate măsurile legale.

Demonstraţia poliţiştilor s-a bucurat de un real succes iar spectatorii şi-au exprimat încântarea, răsplătindu-i cu aplauze.”


YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax