Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Investiții în centrul istoric al Aiudului. Înscrierea în circuitul turistic prin lucrări de reabilitare şi modernizare, obiectiv prioritar pentru vara 2017

Publicat

18-INTRARE-PRINCIPALA-CETATE Centrul istoric al municipiului Aiud nu reprezintă doar mărturia existenței noastre trecute, ci și posibilitatea deschiderii către viitor, șansa de a înscrie orașul în circuitul turistic istoric și cultural, transmite Primăria Aiud.

Începând cu vara anului 2017, Primăria municipiului Aiud își stabilește ca obiectiv prioritar înscrierea centrului istoric în circuitul turistic prin lucrări de reabilitare la Turnul Măcelarilor și la Turnul Cizmarilor, valoarea alocată acestor lucrări prin lista de investiții fiind de 230.000 lei, începând cu actualizarea documentației tehnice.

Pentru construirea identității culturale a acestui spațiu, se vor derula și lucrări de amenajare cu piatră cubică a trotuarelor de pe latura de nord și cea de vest a cetății. În paralel cu aceste demersuri, Parohia Reformată Aiud va demara lucrări de reabilitare totală, internă și externă, a Bisericii Reformate din incinta cetății și a curții acesteia, eligibile pe Axa 5, O.S. 5.1. Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Nu în ultimul rând, se vor efectua lucrări de reabilitare a zonei adiacente străzii Bethlen Gabor de către Eparhia Reformată de Ardeal, prin reabilitarea imobilelor aflate în proprietatea eparhiei, așa-numitele ”locuințe ale profesorilor”, realizând astfel pași importanți către modernizarea accesului aiudenilor spre Parcul Municipal Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax