Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ioan Dîrzu (PSD). Peste 40 de tineri din Alba, în vizită la Parlamentul României

Publicat

Luni, 13 noiembrie, 42 de tineri din județul Alba au participat la o vizită de studiu, organizată la Palatul Parlamentului, de către biroul parlamentar al deputatului PSD Ioan Dîrzu, cu ajutorul consilierului parlamentar Andrei Vasile Popa și al echipei Tineretului Social Democrat Alba.

În cadrul vizitei, tinerii au putut vizita sălile Palatului, au participat la ședința de plen a Camerei Deputaților și au asistat la sesiunea parlametară ”Ora Guvernului” dedicată  dezbaterii ”Codițiilor din penitenciarele României”.

De asemenea, tinerii au interacționat cu deputați și foști membri ai Guvernului României și au adresat întrebări cu privire la organizarea instituției Parlamentului și la exercitarea controlului parlamentar în România.

Tinerilor le-a fost prezentat principiul bicameralismului în România, procesul de adoptare a inițiativelor legislative și modul în care are lor dezbaterea parlamentară în grupuri, comisii și plen.

„Această vizită de studiu este  doar prima din multe altele pe care doresc să le organizez la Parlament. Îmi doresc ca tinerii din Alba să înveșțe ce înseamnă democrația participativă, să știe cum funcționează Parlamentul și ce pot face deputații și senatorii pentru ei. Îmi doresc ca elevii și studenții din Alba să aibă posibilitatea să beneficieze de o educație civică  practică. Sunt deschis cooperării cu instituții de învățământ și ONG-uri care vor să aducă elevi și studenții la Parlament. Educația civică este o prioritate pentru mine și PSD și ne dorim ca și prin astfel de proiecte să cultivăm ambiții, crezuri și idealuri în rândurile tinerilor, viitori lideri ai societății noastre” a declarat Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax