Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ion Creangă, aniversat de elevi ai Şcolii Gimnaziale “Avram Iancu” din Alba Iulia

Publicat

SAM_2570 Cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la nașterea lui Ion Creangă, elevii claselor a V-a C și a VI-a A de la Școala Gimnazială  „Avram Iancu” din Alba Iulia au sărbătorit venirea primăverii cu un mărțișor literar dedicat marelui povestitor.

Evenimentul s-a desfășurat miercuri, 1 martie 2017, la Centrul de Documentare și Informare al școlii și a fost coordonat de profesoarele Dana Slevaș, Diane Popa și Camelia Pop. În cadrul activității a fost prezentat un material documentar despre viața și activitatea lui Ion Creangă, apoi elevii au făcut o călătorie în lumea copilăriei și a poveștilor participând  la  Ora de poveste, intitulată „Hai mai bine despre copilărie să povestim!” Pornind de la operele pe care le-au citit,  copiii au avut ocazia să povestească întâmplări din experiența personală  și să discute despre copilărie.

De asemenea, cele mai talentate eleve din clasa a VI-a A au realizat afișe și postere inspirate din poveștile lui Creangă și au confecționat, din materiale reciclabile, Căsuța cu amintiri, în care s-au strâns compuneri realizate de elevi. Acestea au fost jurizate și votate de către colegi, iar cele mai reușite au fost premiate.

Activitatea s-a încheiat cu un concurs pe echipe, care a vizat cunoașterea vieții și a operei lui Ion Creangă. La finalul activității, participanții au primit cărți și dulciuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax