Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | „La pas prin Alba Iulia”: Expoziție cu 88 de instantanee stradale, cu oameni, pavaje, catedrale și ziduri ale Cetății

Publicat

Cei câțiva oameni care s-au strâns miercuri seara în sala de expoziții de la etajul II al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia au avut ocazia să reia Alba Iulia „la pas”, plimbându-se printre instantaneele stradale realizate de fotograful Mircea Agabrian. Pavajele caracteristice Alba Iuliei, oameni ale căror fețe sunt populare în oraș, catedralele, locuri din Cetate sau din parcuri, toate au fost surprinse în expoziție.

Mircea Agabrian, autorul fotografiilor expuse, este membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), distins cu titlul de Artist al Federaţiei Internaţionale a Artiştilor Fotografi (AFIAP).

Sunt expuse 88 de fotografii, din care 51 color şi 37 alb negru. Expoziția a fost prezentată de realizatorul însuși, Mircea Agabrian, introdus de directorul Muzeului Național al Unirii, Gabriel Rustoiu.

„Majoritatea imaginilor sunt realizate în stilul fotografiei stradale care se distinge prin fotografierea oamenilor pe stradă fără ca ei să știe. În acest fel, fotografiile obţinute sunt imagini candide, oameni în ipostaze și atitudini naturale, sincere. Se remarcă străduinţa de a surprinde ceea ce celebrul fotograf francez Henri Cartier-Bresson numea misteriosul „moment decisiv” redat în contextul străzii. Acest lucru permite privitorului să relaţioneze elementele imaginii pentru a pătrunde semnificaţia mesajului pe care ea îl poartă”, a spus Agabrian.

Fotograful a explicat că un alt element distinctiv al fotografiei stradale este „nu pe cine fotografiem, ci de ce îl fotografiem, ce idei vrem să transmitem”.

Expoziția poate fi vizitată gratuit până în data de 15 decembrie 2013.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Maria

    joi, 21.11.2013 at 15:26

    o expozitie foarte reusita, care merita vazuta. Aveti posibilitatea s-o vedeti de 1 Decembrie, cand intrarea la muzeu este gratuita.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax