Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Foto: La pas printre frumuseţile judeţului Alba. Peisaje minunate la Roica

Publicat

Un loc minunat, perfect pentru  cei care iubesc drumeţiile şi natura, este localitatea Roica. Peisajul sălbatic al zonei te atrage încă de la intrare în comuna Galda de Jos de unde se văd, ridicate, ca două monumente, cheile Întregalde. Roica este o destinaţie potrivită pentru orice turist care vrea să aibă parte de câteva zile de relaxare totală în mijlocul naturii.

Judeţul Alba este plin de frumuseţi ale naturii cu izvoare şi păduri  protejate, dealuri şi stânci care îţi răpesc privirea. Un astfel de loc în care natura te învăluie, îl găsim la Roica. Aer curat, apă rece şi un peisaj care te surprinde la fiecare pas. Toate acestea sunt de găsit la doar 36 de kilometri de Alba Iulia.

Poate cea mai impresionată lucrare a naturii pe care o găsim aici este cascada Roica. Nu ai cum să nu o vezi dacă treci prin această zonă. Apa cristalină care spală pietrele îţi atrage inevitabil privirea. Deşi cascada nu este foarte înaltă, adâncimea apei care se acumulează este de peste trei metri.

Cum ajungi la Roica?

Localitatea Roica este situată în comuna Galda de Jos, la 36 de kilometri de Alba Iulia. Drumul este simplu, uşor de parcurs şi se poate ajunge pe două trasee. Unul dintre acestea pleacă de pe drumul principal care duce de la Alba Iulia la Cluj Napoca. În localitatea Oiejdea veţi găsi un indicator pe partea dreapta care indică localitatea Galda de Jos. Dacă veţi ţine acel drum veţi ajunge la Roica. Şoseaua este asfaltată până la Poiana Galdei înse de acolo până la Roica pe circa 4 kilometri drumul este plin de gropi.

O altă modalitate de a ajunge este prin comuna Ighiu. De la Alba Iulia porniţi spre Zlatna, iar la calea ferată de la Şard, viraţi dreapta. Odată ajunşi în Ighiu sper ieşire veţi vedea un indicator care vă ca indica Întregalde la stânga. Urmaţi acel indicatori iar drumul vă va duce la Roica.

Unde te cazezi?

Puteţi opta să vă cazaţi la Taberele de la Roica însă majoritatea celor care ajung aici, pentru a simţi cu adevărat natura, petrec noaptea în cort.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax