Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: La Şona s-a deschis atelier de textile şi broderii, la care muncesc persoane din categorii sociale dezavantajate

Publicat

Fotografie-0050 La Şona s-a deschis un atelier de produse textile şi broderii în care lucrează provenite din categorii sociale dezavantajate şi din grupuri vulnerabile. Structura de economie socială, denumită „Filabrod” Şona, are nouă angajaţi. Activitatea atelierului este axată pe producţia de articole de îmbrăcăminte, articole textile brodate, în special cele folosite în biserici, veşminte preoţeşti, lenjerii de pat, batiste şi prosoape, costume populare sau ştergare.

„Structura de economie socială de la Şona are nouă angajaţi care vor lucra în atelierul de croitorie şi broderie unde vor produce în special articole pentru dotarea lăcaşelor de cult. Angajările s-au făcut în luna aprilie din rândul cursanţilor care au urmat programul de pregătire profesională din cadrul proiectului, iar în prezent deja lucrăm diferite articole textile şi broderii. Utilajele sunt de ultimă generaţie, foarte performante şi pot executa o serie de articole complexe, în special de broderie”, a spus părintele Vasile Seicean – coordonatorul Structurii de Economie Socială „Filabrod” Şona.

Proiectul este cofinanţat din fonduri europene şi implementat timp de 12 luni de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba. Include înfiinţarea a două întreprinderi sociale care îşi vor desfăşura activitatea în localităţile Şona şi Căpâlna (comuna Săsciori).

Aceste structuri de economie socială vor oferi locuri de muncă pentru membrii grupurilor vulnerabile, acordându-le acestora şansa de a-şi asigura un trai decent prin muncă. Totodată, proiectul va contribui la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale care găzduiesc întreprinderile sociale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax