Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lăsatul Secului, sărbătorit la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” din Alba Iulia. Șezătoare tradițională, cântece și dansuri populare

Publicat

12196348_1083538971670272_2981679883742538981_n Lăsatul Secului a fost sărbătorit la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia joi, 12 noiembrie, începând cu ora 16.00, cu o Șezătoare de Lăsatul Secului pentru Postul Crăciunului. Membrii Grupului Vatra din Geoagiu de Sus au pus în scenă un adevărat spectacol, din care nu au lipsit cântecele, dansul popular, glumele sau ghicitorile.

Şezătoarea tradiţională a fost reconstituită în amănunt, de la chemarea oamenilor din sat, până la plăcintele şi paharul de vin care încheie obiceiul popular.

Membrii Grupului Vatra au povestit că şezătoarea prezentată la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia a redat ceea ce ei au trăit încă din copilărie şi au învăţat de la părinţi şi bunici. Cu adevărat, publicul numeros prezent în sală a fost transpus într-un alt loc, cel al satului, şi într-un alt timp, cel al valorilor autentice, nealterate de modernitate. Unele dintre persoanele prezente la eveniment au fost profund marcate, povestind că au retrăit vremurile copilăriei.

Spectacolul a fost completat de reprezentantele Asociației „Eu Sunt” din Alba Iulia care au interpretat cântece populare de o sensibilitate aparte.

De asemenea, membrele Clubului de handmade din cadrul centrului albaiulian le-au făcut o surpriză plăcută celor prezenţi, oferindu-le cocarde tricolore lucrate manual.

Sursa: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax