Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Locuitorii din Blaj au primit recomandări de la poliţişti, pentru prevenirea furturilor din locuințe, în perioada concediilor

Publicat

DSC_0334 Poliţiştii IPJ Alba şi din Blaj au purtat, joi, discuţii cu cetăţenii din oraş, în mai multe locuri publice. I-au informat despre măsurile minime de protecţie a locuinţelor şi bunurilor proprii.

Acţiunea a fost derulată în cadrul Campaniei naţionale de prevenire a furturilor din locuințe, „Neglijența, invitație deschisă la furt”, lansată de Poliţia Română.

Obiectivul acțiunii a fost informarea unui număr cât mai mare de cetăţeni cu privire la modalităţile de prevenire a infracţiunilor de furt din locuințe, polițiștii reamintind faptul că marea majoritate a infracţiunilor contra patrimoniului sunt facilitate de neatenţia şi neglijenţa proprietarilor.

Au fost distribuite materiale cu recomandări antivictimale și s-au purtat discuții cu cetățenii, cu privire la măsurile minime de protecţie a locuinţelor şi bunurilor proprii, în mai multe locuri publice din municipiul Blaj.

Acţiunile informativ – preventive ce vizează siguranţa locuinţelor vor continua și în cursul lunilor iulie – august, cu atât mai mult cu cât suntem în plin sezon estival, este perioada vacanței și concediilor, fapt pentru care Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă tuturor cetățenilor județului să nu uite că neglijența poate fi o invitație deschisă pentru cei care săvârșesc infracțiuni de furt.

Iată câteva dintre sfaturile polițiștilor:

– Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă, pentru o perioadă mai lungă, în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere, care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită!

– Nu postaţi, dumneavoastră sau un alt membru al familiei, pe site-urile de socializare adresa sau imagini din care să reiasă că aveţi în casă obiecte de valoare sau că sunteți plecați în concediu. Imaginile din vacanță ar trebui postate la întoarcerea acasă;

– Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă unităţi care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz), nu le lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu, şi numai dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!

– Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

– Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dacă nu pot face această dovadă!

– Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat!

– Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax