Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Lucrări în forță pe șantierul hipermarketului Selgros din Alba Iulia. Investiția de peste 5 milioane de euro, finalizată până la toamnă

Publicat

20160112_143844 Încă de anul trecut, muncitorii s-au apucat de pregătirea terenului pentru construirea noului complex comercial „Cash & Carry” Selgros, din Alba Iulia. Investiţia în noul hipermarket depăşeşte 5 milioane de euro, iar suprafața pe care acesta va fi amplasat este de aproape două hectare și se află în cartierul Ampoi, vizavi de magazinul „Dedeman”. 

Lucrările au început în noiembrie anul trecut, cu demolarea clădirilor existente, printre care o secție de îmbuteliere, un depozit și un sediu comercial. Muncitorii, ajutați de o „armată” de utilaje, au pus la pământ construcțiile înainte de Anul Nou. În continuare se lucrează la sfărmarea (reciclarea) betonului și a fierului rezultat în urma demolărilor.

Reciclarea betonului din proiectele de demolare poate duce la economii considerabile, deoarece se scad costurile de transport la depozitul de deșeuri. Betonul reciclat este mai des folosit ca agregat într-un strat de bază.

Dacă lucrările continuă în același ritm, hipermarketul Selgros din Alba Iulia ar putea fi terminat până la toamnă.

În documentaţia înaintată de două firme din Alba, Supremia Grup SRL şi Andreeas Company SRL şi întocmită de BP Străjan se arată că se propune construirea acestui complex comercial în contextul reconversiei zonelor industriale reglementate de PUG.

Potrivit documentației proiectului, suprafaţa construită a magazinului va fi de 6.500 mp, cu construcţie principală – magazin tip depozit cu vânzare şi livrare en-gros şi en-detail, în cadrul căruia sunt delimitate diferite zone funcţionale, printre care spaţiu de primire-legitimare clienţi, spaţiu de vânzare – depozitare, spaţii de primire – sortare – vestiare, funcţiuni complementare anexe.

De asemenea va cuprinde şi un spaţiu pentru birourile administraţiei şi vestiare, care vor fi la etajul I al clădirii.

Clădirea va avea parter şi etaj I parţial, iar magazinul va avea şi 200 de locuri de parcare, din care 50 pentru angajaţi şi 20 pentru autocamioane.

Circulaţia autovehiculelor şi accesul în incinta magazinului pentru clienţi şi aprovizionare se va face din Bulevardul Republicii, unde s-a propus realizarea unui sens giratoriu în zona de acces clienţi şi salariaţi.

Constructorul este PAB România SRL, o firmă din Arad al cărui domeniu principal de activitate este construcția clădirilor agricole, comerciale, industriale sau civile.

Selgros este un retailer european de tip Cash&Carry, deținut de holdingul elvețian TransGourmet. Compania a intrat pe piața din România în anul 2001 prin deschiderea primului magazin în Braşov, unde se află și sediul administrației centrale.

Selgros Cash & Carry Romania SRL este o societate a grupului TransGourmet CEE (anterior Fegro/Selgros Germania), cu sediul în orașul Neu Isenburg, lângă Frankfurt. Concernul a fost înființat în 1989 prin fuziunea grupurilor comerciale Fegro și Selgros, deținând în prezent 85 de magazine, 45 în Germania, 16 în Polonia, 5 în Rusia și 19 în România. Din anul 2009 Fegro/Selgros Germania a devenit parte a grupului TransGourmet Holding SE și a fost redenumit în TransGourmet CEE.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax