Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lucrările la sensul giratoriu din intersecţia Încoronării – Goga, la Alba Iulia, vor fi terminate până la sfârşitul lunii august. Noutăţi pentru şoferi şi pietoni

Publicat

trecere incoronarii Lucrările de amenajare la noul sens giratoriu de la intersecţia străzilor Octavian Goga – Take Ionescu şi Bulevardul Încoronării, zona „Cimitir” se apropie de final. Până atunci însă, traversarea de către pietoni a celor patru benzi de pe Încoronării, dar şi pe celelalte străzi din această intersecţie pare să fie o adevărată corvoadă pentru unii pietoni. Având în vedere că este una dintre cele mai aglomerate zone din oraş, aceştia sunt sfătuiţi să acorde o mai mare atenţie atunci când vor să se deplaseze de pe un trotuar, pe celălalt.

Alba Iulia va avea, până la sfârşitul lunii august, încă un sens giratoriu complet funcţional, la intersecţia Bulevardul Încoronării cu străzile Octavian Goga şi Take Ionescu, una dintre zonele în care se formează cozi de maşini la orele de vârf şi care nu a fost ocolită de accidente. Investiţia este de 230.000 de lei, iar lucrările au fost începute acum aproximativ o lună, fiind executate de Elis Pavaje.

trecere incoronarii 2 În câteva săptămâni, intersecţia a fost reamenajată, a fost construit rondoul de circa 50 de metri înălţime, iar circulaţia autovehiculelor a fost adaptată noilor condiţii de sens giratoriu. Dacă şoferii s-au obişnuit relativ repede cu noile reguli, având în vedere şi „experienţa” cu celelalte giraţii nou-amenajate în oraş, nu acelaşi lucru îl pot spune unii pietoni. Cititori Alba24 ne-au semnalat că în această perioadă este o adevărată „provocare” să treacă strada prin apropiere, având în vedere că trecerile de pietoni sunt acum „temporare” şi nu pot fi siguri că şoferii le şi dau prioritate. În plus, trebuie să facă echilibristică pe panouri de lemn puse peste spaţiile unde vor fi scuaruri cu spaţii verzi, cu acces cu dale pentru pietoni.

Situaţia ne-a fost semnalată joi după-amiaza, iar vineri reprezentanţii Primăriei Alba Iulia, contactaţi de Alba24 au dat asigurări că şantierul va fi finalizat în curând, cel mai probabil la sfârşitul săptămânii viitoare, având în vedere că mai sunt de realizat doar marcaje rutiere şi amenajări de spaţii verzi.

Potrivit acestora, trecerile de pietoni „vechi” vor fi repoziţionate, mai departe de sensul giratoriu, pentru siguranţa circulaţiei. Astfel, trecerea de pietoni de pe Bulevardul Încoronării va fi la aproximativ 10 metri mai sus de actuala locaţie, pe strada Take Ionescu, pietonii vor putea traversa pe o nouă trecere, ce va permite accesul peste zona verde (acces amenajat cu dale), la circa 70 de metri de giraţie, iar pe Octavian Goga, traversarea se va face în dreptul aleii.

trecere incoronarii 1 În plus, pentru a fi mai vizibil, mai ales pe timpul nopţii, rondoul este dotat cu leduri şi în apropierea trecerilor de pietoni vor fi montaţi cinci stâlpi de iluminat.

Comparativ cu alte sensuri giratorii din oraş, acesta nu va fi dotat şi cu semafoare.

Reamintim că până acum au fost puse în funcţiune sensuri giratorii în zonele intersecţiilor Vasile Goldiş cu Bulevardul Revoluţiei, Cloşca cu Bulevardul Revoluţiei, Calea Moţilor – Tudor Vladimirescu – Avram Iancu (magazinul Unirea), Tudor Vladimirescu – Henri Coandă (BCR). Alte giratorii sunt pe Calea Moţilor (intersecţia cu strada Horea şi intersecţia cu străzile Nicolae Bălcescu – Doinei – Marcus Aurelius, aproape de primărie), cel din Ampoi (Republicii cu Gheorghe Şincai) şi pe Bulevardul Revoluţiei (zona Piaţa Cetate), ca să dăm alte exemple.

Primăria mai are în plan sens giratoriu şi în intersecţia de la ieşire spre Partoş, lângă Gară (Încoronării cu Ferdinand I) şi în zona Stadion – OMV (Republicii – Revoluţiei – Calea Moţilor). Planificările pentru aceste lucrări se fac în funcţie de disponibilităţile la bugetul oraşului şi strategiile de dezvoltare locală.

Citeşte şi Cinci SENSURI GIRATORII noi în Alba Iulia, de 1,7 milioane lei, adjudecate pentru Elis Pavaje

Vezi şi FOTO: Sens giratoriu nou în zona unde se construiește hipermarketul Selgros din Alba Iulia. Vezi stadiul lucrărilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax