Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Trupele de reenactment din Alba Iulia au încheiat sezonul estival de pe malul mării. Spectacol cu soldați romani, daci, gladiatori și dansatoare

Publicat

11960156_385111295020874_7798951607830116637_n Soldații romani, dacii, gladiatorii și dansatoarele romane de la trupele de reenactment din Alba Iulia au încheiat, sâmbătă seara, sezonul estival de pe malul mării. Aceștia au fost invitați să participe la Festivalul Antic Tomis și, ca de fiecare dată, au impresionat cu apariția lor.

Staţiunea Mamaia s-a transformat în scena unui film istoric. Peste 200 de daci, romani şi gladiatori au ocupat centrul staţiunii, aduşi pe litoral de Festivalul Antic Tomis. Sute de turişti au asistat la spectacolul care marchează, din păcate, finalul oficial al sezonului estival.

Romani înveşmântaţi în armuri, luptători cu platoşe de zale, daci acoperiţi cu blănuri şi dansatoare graţioase. Asemenea personaje au mărşăluit pe promenada din Mamaia sub ochii a sute de turişti sau constănţeni. Curajoşi, micii spectatori nu au ezitat să lupte cu de fioroşii gladiatori.

Dincolo de spectacolul pregătit cu atenţie, Festivalul Antic Tomis s-a dorit a fi şi o lecţie vie de istorie.

Membri a cinci asociaţii de reconstituire istorică din România şi din Bulgaria au venit la festival printre care și trupele de la Alba Iulia: Garda Romană, Lupii Apoulonului, gladiatorii din Garda Romană și dansatoarele trupei Magna Nemesis.

„Ne interesează să promovăm cultura şi civilizaţia, reconstituirile istorice, precum şi educaţia,” a declarat gadiatorul Uvald, pentru digi24.ro

Festivalul s-a încheiat cu o modernă punere în scenă a tragediei antice „Antigona”, a lui Sofocle.

“Reenactorii albaulieni care activează sub titulatura generală de Garda Apulum, respectiv Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apoulensis și Magna Nemesis au participat în perioada 28 -30 august 2015 la Festivalul antic Tomis – Constanța. Este al doilea an consecutiv când voluntarii albaiulieni sunt prezenţi la acest important festival de reconstituire istorică antică din România. Şi de această dată atelierele antice pe care le-au prezentat, împreună cu demonstraţiile de tehnică militară, dansurile şi luptele de gladiatori au fost apreciate de publicul prezent la eveniment. Bineînţeles că povestea anticului Apulum a făcut parte din spectacolul oferit de reenactorii albaiulieni”, au transmis reprezentanţii Muzeului din Alba Iulia.

sursa: digi24.ro/ sursa foro: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax