Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Maratonistul aiudean Levente Polgar a primit medalia Statului Major General “Onoare şi Patrie”

Publicat

Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar a fost distins cu medalia Statului Major General “Onoare şi Patrie”. Acesta a alergat, cu drapelul României, de la Oradea la Carei, alăturându-se “Ştafetei Veteranilor”.

Sportivul a primit medalia, miercuri, din partea generalului Nicolae Ionel Ciucă. I-a înmânat steagul României, pe care l-a purtat pe traseul Oradea – Carei, ultimul tronson din Traseul Albastru al “Ştafetei Veteranilor 2017”, organizată de asociaţia Invictus România. În total, voluntari din ţară au alergat pe trasee începând din Craiova, apoi Slatina, Curtea de Argeş, Cincu, Sibiu, Sebeş, Alba Iulia, Deva, Lugoj, Timişoara şi Oradea.

Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar şi-a declarat de mai multe ori susţinerea pentru demersurile Invictus România, o parte dintre fondurile strânse din donaţii şi cu ocazia evenimentului Aiud Maraton, iniţiat de acesta, fiind direcţionate către asociaţia menţionată, după cum a precizat sportivul, pentru Alba24.

În contextul în care se pregăteşte intens pentru una dintre cele mai mari provocări ale carierei sale sportive, aventura extremă Arctic Ultra 6633, la Cercul Polar, şi nu numai, sportivul va participa la mai multe evenimente, până la sfârşitul anului.

Nu a uitat nici de importanţa Zilei Naţionale a României. Reamintim că a alergat, de 1 Decembrie 2016, 30 de kilometri, de la Aiud la Alba Iulia, purtând drapelul naţional. Iniţiativa a fost menită să evidenţieze respectul pentru militarii care luptă în teatrele de operaţiuni şi sprijinul pentru care vor participa la jocurile olimpice Invictus 2017 din Canada.

Şi în acest an doreşte să aducă drapelul naţional de la Aiud la Alba Iulia, pe jos, de 1 Decembrie. De data aceasta planurile sunt ca, la fiecare kilometru, de la plecarea din Aiud, să i se alăture câte un alergător, astfel încât să se formeze un grup de soli care să marcheze importanţa momentului, la Alba Iulia, de Ziua Naţională.

Apoi, în martie 2018, va trebui să se descurce în nordul extrem al Canadei fără un braț, în condiții foarte grele, pentru care sunt necesare aptitudini fizice, dar și psihice deosebite. Va trebui să străbată peste 550 de kilometri, la temperaturi foarte scăzute. Este vorba despre participarea la aventura extremă Arctic Ultra 6633. Acesta le-a cerut organizatorilor să nu îl trateze ca un caz special.

Va avea nevoie însă de sponsori, costurile estimate ale participării (echipamente, drum, taxă de participare, telefon prin satelit, alimentația specială pentru acele condiții), trecând de 13.000 de euro.

Citeşte şi Aiudeanul Levente Polgar va reprezenta România la competiția extremă Arctic Ultra 6633. Prima persoană din lume cu un handicap fizic, acceptată în competiție

Vezi şi VIDEO: Ultramaratonistul Levente Polgar are nevoie de 3100 de lire pentru taxa de participare la cea mai dură competiție din lume

Reamintim că Levente Ioan Polgar a terminat pe 3 septembrie cursa Ultra-Trail du Mont-Blanc, o realizare extraordinară, dacă ținem cont că este vorba despre unul dintre cele mai dure trasee din lume. Polgar a alergat 173 de kilometri, şi a străbătut o elevație de aproape 10.000 de metri, totul în 42 de ore și 56 de minute. A reuşit un timp mai bun cu peste o oră față de anul trecut. Pe parcursul traseului, Levente Polgar a trecut prin căldură, frig, zăpadă, nămol, urcări line și abrupte. Levente este la a doua participare la UTMB, anul trecut terminând după 44 de ore.

“Au fost condiţii dificile, dar nu am vrut să abandonez, am recuperat 1000 locuri în ultimii 40 de km”, a precizat Levente Polgar, pentru Alba24.

Vezi şi Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar a terminat traseul Ultra-Trail du Mont Blanc. Sportivul fără o mână a alergat 173 de kilometri în mai puțin de 43 de ore

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax