Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Marşul victoriei” la Alba Iulia. Câteva sute de susținători ai lui Klaus Iohannis au manifestat pe străzile oraşului, „înarmaţi” cu steaguri

Publicat

DSC_0612 În ziua în care Klaus Iohannis a fost validat ca președinte al statului, la Alba Iulia s-a desfășurat o manifestare la care au participat câteva sute de susţinători ai acestuia, membri PNL şi PDL (ACL), dar şi  simpatizanţi ai formaţiunii politice. Au urmat traseul deja „tradiţional”, pornind din centrul oraşului, spre cartierul Cetate şi purtând steaguri tricolore, pentru a marca astfel victoria candidatului lor.

Manifestanţii au sărbătorit astfel victoria lui Klaus Iohannis la prezidenţiale. Printre participanţi s-au aflat senatorul Alexandru Pereş, deputatul Dan Simedru, viceprimarul Paul Voicu, dar şi alţi membri PNL şi PDL, printre care Dorin Nistor, Gabriel Pleşa, Marius Ceteraş.

Susţinătorii lui Klaus Iohannis au parcurs traseul “tradiţional”, din centrul oraşului, zona „Electrica”, pe Calea Moţilor, pe Bulevardul Horea, Bulevardul Transilvaniei.

Klaus Iohannis a fost validat, vineri, în funcţia de preşedinte, prin hotărâre a Curţii Constituţionale. Aceasta a adoptat, vineri, hotărârile de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale şi a alegerii candidatului ACL în funcţia de preşedinte al României. La ceremonia oficială de la ora 12.00 au participat preşedintele Traian Băsescu, dar şi liderii ACL Alba, Mircea Hava şi Teodor Atanasiu.

Citeşte şi Klaus Iohannis a fost validat în funcţia de preşedinte. Mircea Hava şi Teodor Atanasiu au participat la ceremonia oficială

BEC a finalizat joi procesul-verbal privind centralizarea rezultatelor votului din turul II al prezidenţialelor, potrivit căruia Klaus Iohannis este declarat câştigător al scrutinului.

Potrivit documentului, Klaus Iohannis este candidatul care a îndeplinit condiţiile art. 81 din Constituţie. Articolul menţionat se referă la “alegerea Preşedintelui” şi prevede, la alineatul (3), că “în cazul în care nici unul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea (în primul tur de scrutin – n.r.), se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi”.

Klaus Iohannis a obţinut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi, conform procesului-verbal întocmit de BEC.

foto: Daniel Bloss

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax