Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Metalurgistul Cugir – Universitatea Cluj, 1-2. Spirite încinse şi prima înfrângere, pe “Arena CSO”

Publicat

Echipa de fotbal Metalurgistul Cugir a suferit primul eșec pe propria arenă, în etapa a XIII-a a Ligii a III-a la fotbal. A pierdut în faţa Universităţii Cluj cu scorul de 1 -2.

Golurile clujenilor au fost marcate de către Dorin Goga (min 14) și George Florescu (min 63), pentru gazde marcând Tudor Șăucă (min 22).

Înfrângerea coboară echipa de la poalele Drăganei pe locul 4 al ierarhiei, la o diferență de șase puncte față de adversa sa, Universitatea Cluj.

Meciul a început cu ocazia gazdelor din minutul 12. Udrea a şutat de la 18 metri pe lângă poartă. Un minut mai târziu, portarul gazdelor, Crivăț, a intervenit excelent la provocarea lui Goga, însă nu a mai avut nici o șansă la șutul plasat al căpitanului „șepcilor roșii” de la 18 metri.

Gazdele au ripostat în minutul 20, prin Neagu, execuția din lovitură liberă a acestuia fiind reținută de portarul clujenilor, Dinu.

Faza cea mai încinsă a primei reprize s-a petrecut în mintul 21 al partidei: la un duel în careul advers, golgheterul gazdelor, Făgărășanu, a fost obstrucționat de Abrudan; jucătorul, dar și banca tehnică a gazdelor au cerut penalty, însă „centralul” partidei a lăsat jocul să continue.

După numai două minute, Făgărășanu a fost răzbunat de Șăucă. A restabilit egalitatea pe tabela de marcaj cu o minge din cădere, după pasă a căpitanului cugirenilor, Itu.

Până la pauză, ambele echipe au trecut pe lângă desprinderea pe tabela de marcaj: gazdele prin Făgărășanu, respectiv Goga pentru ” U”, execuțiile celor doi fiind imprecise.

Mitanul secund a început cu ocazia „roș-albaștrilor” din minutul 59, lovitura de cap a acestuia din careul mic trecând puțin pe lângă stâlpul din dreapta al porții apărate de goalkeeperul clujenilor, Dinu.

După numai patru minute, Florescu i-a adus pe studenți în avantaj pe tabela de marcaj, cu un șut din preajma punctului cu var, dintr-o pasă excelentă primită de la Goga, cel care a scos din joc mai mulți adversari.

În minutele de final, jucătorii „șepcilor roșii” se puteau desprinde la o diferență de două goluri pe tabelă. Hordouan (min 83) a profitat de o eroare comisă de Neagu, dar Negrescu, în postură de ultim apărator, l-a blocat. În prelungiri, șutul fostului dinamovist Valentin Lemnaru a fost respins în corner de către Crivăț (min 90).

La partida de pe „Arena CSO” Cugir au asistat aproximativ 800 de persoane, 150 dintre ei fani ai U Cluj. Reamintim că încasările din partida de vineri vor fi donate familiei fostului fotbalist Cristian Coroian.

Tehnicianul gazdelor, Călin Moldovan, a declarat la finalul meciului că un rezultat de egalitate era mai echitabil pentru ambele echipe şi că Universitatea Cluj nu a fost mai bună decât echipa sa.

„Vreau să felicit “U” Cluj pentru victorie şi să spun că, într-adevăr, reprezintă principala candidată la promovare la modul cum sunt organizaţi din toate punctele de vedere. Au jucători foarte valoroşi şi un antrenor care a fost la Liga I. Şi totuşi “U” Cluj nu ne-a pus în niciun moment în dificultate în acest meci. Spuneţi-mi, în afara ocaziei lui Lemnaru din ultimele trei minute, o altă ocazie a lui “U” Cluj! E adevărat că au dominat în multe momente jocul la mijlocul terenului, unde noi am avut o absenţă importantă, dar fără a pune poarta în pericol”, susţine Moldovan.

De partea cealaltă, tehnicianul oaspeților, Adrian Falub s-a arătat mulțumit de jocul echipei sale și implicit de cele trei puncte obținute.

„Nu a fost un meci decisiv, ci unul foarte important în economia campionatului. În astfel de meciuri trebuie să fii inteligent și să știi cum să blochezi adversarul. Am întâlnit probabil cea mai bună echipă din serie împotriva căreia am jucat până acum, o formație organizată, cu un antrenor bun, care ne-a pus destul de multe probleme. “U” e prima echipă care a reușit să câștige, până acum, la Cugir și țin să îmi felicit jucătorii, pe această cale. Puține echipe se vor întoarce cu punct sau puncte de aici. Rămânem în fruntea clasamentului, iar acesta este cel mai important lucru. Ne-am distanțat la 6 puncte de Cugir, e adevărat, însă pe noi ne interesează să ajungem în Liga a 2-a, mai puțin cine intră sau cine iese din această luptă pentru promovare”, a spus Falub.

Echipele

Metalurgistul Cugir (antrenor Călin Moldovan): Crivăț – Bold, Negrescu, Itu, Vărărean – M. Neagu, Sorian – Șăucă, Udrea (62, Oltean), Tăban (80, Șt. Radu) – Făgărășanu; rezerve N. Bănică, Codrea, Cioban, Olteanu, Afrapt, Şt. Radu, Șuteu.

Universitatea Cluj (antrenor Adrian Falub): Dinu – Takacs, Abrudan, Onicaș, Manu – Giurgiu, Florescu (81 Cordoș) – Hordouan (90+1 Telcean), Greu, Goga (90 Lemnaru) – Moldoveanu (37 Micaș).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cugirean

    sâmbătă, 18.11.2017 at 23:37

    Domnilor din presa de Alba sunteti foarte politicosi cu echipa mai titrata U.Cj.Va este rusine sa scrieti ca a fost viciere de rezultat.Nu era nevoie sa ceara Fagarasanu si banca 11 m pentru ca a fost faza clara de penalty si 11m.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax