Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Mihai Eminescu, sărbătorit de elevi şi profesori de la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia

Publicat

Mihai Eminovici (Mihai Eminescu) a călătorit în timp pentru a fi sărbătorit la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia.

Elevii claselor a V-a A, B,  D şi IB, coordonați de bibliotecar Gianina Barb, profesoarele de engleză Raluca Zbutea, Daniela Stăncescu şi profesor învăţător Adriana Toma, au derulat un proiect de parteneriat în scopul cunoașterii vieții și operei poetului Mihai Eminescu.

Citește și 15 ianuarie: 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. „Luceafărul”, cel mai lung poem de dragoste

Elevii și-au demonstrat abilitățile de traducători și buni oratori în limba engleză, au vizionat un scurt documentar și au fost musafiri virtuali în casa memorială a poetului din Ipotești. Totodată ei au realizat o expoziție de colaje, au recitat și au prezentat curiozități din viața poetului atât în limba română cât și în limba engleză.

Elevii au fost ghidați de profesoara de geografie Floare Lăncrănjan, într-o excursie imaginară, prin localitățile pe unde Mihai Eminescu a călătorit și și-a desăvârșit studiile.

Bibliotecara Gianina Barb le-a prezentat elevilor perioada în care Mihai Eminescu a ocupat funcția de bibliotecar, la Biblioteca Centrală din Iași.

La activităţi au luat parte toate cadrele didactice ale şcolii.

Programul s-a încheiat cu audiția emoționantei piese interpretate de Doina și Ion Aldea Teodorovici, pe versurile lui Grigore Vieru, “Eminescu”, și cu un moment “dulce”.

Activităţile au fost sprijinite de directorul Valeria Cîmpean.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax