Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mișcarea Populară „fură” doi primari de la vechiul PDL, pentru alegerile locale din 2016. Candidații MP pentru Meteș, Vințu de Jos și Mihalț

Publicat

20151211_105658 Partidul Mișcarea Populară a prezentat, joi, trei candidaţi care vor intra în cursa electorală pentru alegerile locale de anul viitor. Este vorba despre Traian Ursaleș, Ștefan Bănică și Laurențiu Besoi, care vor încerca să câștige fotoliile de primari la Meteș, Vințu de Jos și Mihalț.

Au mai rămas câteva luni până la bătălia electorală. Partidul Mișcarea Populară a continuat, joi, prezentarea a trei dintre posibilii primari. Doi dintre aceștia au „cochetat” în trecut cu fostul PDL, însă, din diverse motive, au decis să schimbe tabăra și să meargă sub „umbrela” partidului Mișcarea Populară.

20151211_105713 Candidatul MP la Primăria Meteș este actualul primar al comunei, Traian Ursaleș. Acesta a explicat că s-a înscris în Fundația Mișcarea Populară în urmă cu mai bine de un an, încă de la înființarea acesteia. „Pot să vă spun că în anul 2016, o candidatură va fi sub semnul Mișcării Populare. Și dacă nu era Mișcarea Populară, nu aș fi candidat din partea Partidului Național Liberal […] Aș fi candidat ca independent”, a precizat primarul comunei Meteș.

Traian Ursaleș s-a înscris în Partidul Democrat în 2004, transformat mai apoi în Partidul Democrat Liberal. „Am candidat pe listele Partidului Democrat Liberal. Eu sper să mă dea PNL-ul afară, și dacă mâine mă dă afară, poimâine mă înscriu în partid cu acte. […] Eu nu m-am certat cu nimeni din vechiul PDL”, a spus Traian Ursaleș.

Ursaleș a ținut să mai puncteze diferența între vechiul PDL și vechiul PNL, explicând cazul de la Meteș.

„Când s-a făcut fuziunea, în PDL Meteș erau aproximativ 120 de membrii de partid, iar în fostul PNL erau 11 membri de partid, din care patru erau dintr-o familie și doi din altă familie. Când a fost fuziunea, PDL-ul avea 13 membri, oameni în biroul de conducere și trebuia să fie o chestiune paritară, PDL 13, PNL 13. Vă dați seama, PDL 13, PNL avea 11 membri. Nu am nimic nici cu membrii PNL din Meteș, pentru că la urma urmei sunt oameni cumsecade. Nu am nimic cu nimeni, dar nu puteam să fac un lucru pe care nu îl simt. Nu ai cum să fii într-un partid în care nu te simți. Am intrat în PD datorită lui Băsescu și e imposibil acum să lupt împotriva partidului lui Băsescu”, a spus Ursaleș.

Acesta a enumerat o parte dintre investițiile făcute în comuna Meteș, în ultimii opt ani, printre care asfaltarea unor drumuri, introducerea unei relețe de ape potabilă de 28 de km, reabilitarea și modernizarea școlilor și a căminelor culturale.

Citește și Tăuți, satul fără drumuri, apă și canalizare, dar cu un „Palat al Culturii”: La clădirea de 2,7 milioane lei ajungi prin noroaie de o șchioapă

20151211_105717 După prezentarea candidatului MP de la Meteș, a urmat candidatul de la Vințu de Jos. Este vorba despre Ștefan Bănică, în trecut ofițer la Postul de Poliție Șugag, Poliția Rutieră Sebeș. Este căsătorit, locuiește în Vințu de Jos și are doi copii. 

Ștefan Bănică a fost membru al Partidului Democrat pentru o perioadă de trei ani. „În momentul în care am avut niște ședințe la Vințu de Jos pentru stabilirea candidatului la primărie, a venit o impunere de la județ că la comuna Vințu de Jos trebuie să candideze o persoană care nu a locuit de foarte mult timp în Vințu de Jos. Mă refer la domnul Ioan Bogățan. Eu personal am avut impresia că a venit o persoană impusă. Modul în care vii, te prezinți și impui ceva, eu nu mi-am mai găsit rostul acolo. În acel moment eu m-am retras”, a spus Ștefan Bănică.

Acesta a explicat că nu mai este membru al PNL de aproximativ trei luni, că este membru al MP și că va candida pentru funcția de primar pentru a schimba ceva în comuna Vințu de Jos.

„Am trăit zece ani afară, într-o țară destul de civilizată, îmi place curățenia, îmi place ordinea”, a mai spus Bănică.

20151211_105728 Ultimul candidat prezentat joi este Laurențiu Besoi. Acesta va intra în cursa electorală pentru alegerile locale de anul viitor, din partea partidului Mișcarea Populară, la Primăria comunei Mihalț. Laurențiu Besoi are 42 de ani, este căsătorit și locuiește în comuna Mihalț.

„Spre deosebire de colegii mei, la mine situația e mai simplă. Nu am făcut niciodată politică, m-am înscris în Mișcarea Populară nu demult. Am format în comuna Mihalț un nucleu, suntem la început. Am luat această hotărâre pentru că locuiesc acolo cu familia de 20 de ani și consider că se poate face mult mai mult pentru comunitate. Vin din mediul privat, nu am fost angajat niciodată în instituțiile statului”, a transmis Laurențiu Besoi.

Acesta a precizat că are trei obiective principale pentru comuna Mihalț: un mai mare interes pentru învățământ, curățenia comunei şi mai multe investiții în comună.

„Partea de agricultură este total neglijată de actuala conducere, știind că totuși în Mihalț cred că principala activitate este agricultura. Din păcate oamenii sunt foarte foarte slab sprijiniți de către autorități”, a spus Laurențiu Besoi.

Reamintim că, anterior, MP a anunţat şi alţi candidaţi: Clement Negruţ pentru Primăria Alba Iulia, Viorel Coman la sebeş, Florin Crişan la Zlatna, Ana Arieșan la Cîmpeni, Renata Giurgiu la Miraslău, Nicolae Rof la Almașu Mare şi Claudiu Tomescu la Cîlnic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. bula

    sâmbătă, 12.12.2015 at 23:47

    Hmm…domnu urselis, mare primar traseit etern de metesh, spune povesti de nicci el nu mai crede…;)
    poate i-a promis base bani in viitor, sau id da tot dumitrel daca ramane, sau mai se inscrie un pic, iar, la psd…oooooo…nu stiu cum il mai suporta altii…nu stiu nici cum se mai suporta nici el.greu.

  2. Vasy

    marți, 15.12.2015 at 22:10

    In primu rind Banica nu este membru PNL ESTE UN FOST CANDIDAT INDEPENDENDENT nu a fost comisar .a fost doar esc**** .rabe .fier vechi si asa mai departe ,stie el ce ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax