Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Modernizările din centrul oraşului Alba Iulia, finalizate până în 15 august. Stadiul lucrărilor din zona Tudor Vladimirescu

Publicat

modernizare tudor vladimirescu alba iulia sens „Şantierul” din centrul oraşului Alba Iulia, cu lucrările de modernizare şi reconfigurare a zonei străzii Tudor Vladimirescu ar trebui să fie finalizat până cel târziu în 15 august, potrivit reprezentanţilor primăriei. La sfârşitul lunii iulie, se lucra încă la sensul giratoriu din intersecţia cu Calea Moţilor, la artera propriu-zisă şi se finisau parcările.

La final, albaiulienii şi vizitatorii ar trebui să beneficieze de o zonă modernă cu circulaţie „lejeră”, spaţii verzi şi aerisite şi mobilier urban pe măsură. Investiţia a costat 4,67 milioane lei cu TVA, potrivit contractului încheiat cu Elis Pavaje în 31 iulie 2014.

Lucrările au început în septembrie anul trecut şi au fost estimate să dureze 12 luni.

Au presupus modernizări în faţa magazinului „Unirea”, unde au fost montate dale şi amenajate spaţii verzi cu sisteme de irigaţii, în zona dintre magazin şi sediul BCR, unde sunt construite parcări la care se va avea acces prin sistem cu plată şi bariere.

De asemenea, au fost făcute operaţiuni de traversare a reţelelor de apă şi canalizare în zona intersecţiei cu Calea Moţilor, a fost construit sensului giratoriu şi vor fi montaţi stâlpi de iluminat şi sistemul de control al accesului în parcări. Reamintim că în zona sensului giratoriu circulaţia pietonilor va fi dirijată cu semafoare acţionate cu buton.

Citeşte şi FOTO: Circulaţia pietonilor în zona sensului giratoriu din centrul oraşului Alba Iulia va fi dirijată prin semafoare cu buton

În ceea ce priveşte accesul cu plată la zona de parcări, cuantumul taxei şi celelalte detalii vor fi stabilite prin hotărâre în Consiliul Local. Pentru realizarea parcării a fost mutat trotuarul și zona verde înspre locuințele colective. Între parcare și strada Tudor Vladimirescu a fost realizată o ”barieră verde” din arbori.

Vor fi şi lucrări de asfaltare şi mutarea a axului drumului pentru strada Tudor Vladimirescu.

Reamintim că ideea acestui proiect a fost motivată de starea avansată de degradare a pietonalului de pe partea vestică a străzii Tudor Vladimirescu (tronson cuprins între magazinul Unirea şi BCR), precum şi traficul intens în orele de vârf  îngreunat de parcările amenajate în lungul străzii, ce blocau o bandă de circulaţie.

Vezi AICI mai multe detalii despre proiect.

Citeşte şi FOTO: Centru comercial şi 76 de locuri de parcare în centrul oraşului Alba Iulia, zona Tudor Vladimirescu. Proiect de reconfigurare a Pieţei Sifor

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax