Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Modernizările din zona Tudor Vladimirescu din Alba Iulia ar putea fi terminate în iulie. STADIUL lucrărilor din centrul oraşului

Publicat

parcari centru unirea lucrari alba iulia Şantierul de pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia, ce presupune lucrări complexe de modernizare şi regândire a spaţiului public – atât cel destinat pietonilor, cât şi circulaţiei rutiere – ar putea fi finalizat la începutul lunii iulie. Disconfortul creat locuitorilor şi agenţilor economici din apropiere ar putea fi astfel înlocuit cu o „nouă faţă” a zonei din centrul oraşului. La începutul lunii mai, lucrările erau destul de avansate, fiind deja conturate spaţiile de parcare şi trotuare. Totuşi, reprezentanţii Primăriei spun că finalizarea modernizărilor depinde de modul în care pot fi executate operaţiunile prevăzute în proiect, ţinând cont de faptul că include şi construirea sensului giratoriu din intersecţia cu Calea Moţilor, zonă intens circulată, dar şi alte intervenţii la infrastructură şi reţele de utilităţi.

Valoarea contractului încheiat în 31 iulie 2014 cu Elis Pavaje SRL pentru acest proiect este de 4,67 milioane lei cu TVA, lucrările au început în septembrie anul trecut şi sunt estimate să dureze 12 luni.

La final, partea intens circulată din faţa sediilor BCR şi magazinului Unirea ar urma să fie înfrumuseţată şi modernizată, pentru a deveni atât funcţională, cât şi atractivă pentru locuitori şi vizitatori.

lucrari centru vladimirescu alba iulia La începutul lunii mai 2015, după cum se poate vedea în imagini, sunt conturate şi dalate o parte dintre locurile de parcare şi trotuarele spre magazinul Unirea. A mai fost construit sensul giratoriu din intersecţia cu strada Oborului.

Citeşte şi UPDATE: FOTO – SENS GIRATORIU pe strada Tudor Vadimirescu, în dreptul sediului BCR din Alba Iulia. Lucrări în proiectul de modernizare a zonei

Urmează însă lucrări şi de asfaltare şi mutarea a axului drumului pentru strada Tudor Vladimirescu, precedate de cele de traversare a reţelelor de apă şi canalizare în zona intersecţiei cu Calea Moţilor şi construire a sensului giratoriu, dar şi montare a stâlpilor de iluminat şi a sistemului de control al accesului în parcări.

proiect tudor vladimirescu plan1 „Pentru operaţiunile complexe, ce presupun intervenţii la reţeaua de utilităţi sau de circulaţie rutieră, trebuie să ţinem cont de situaţia din teren şi de asigurarea funcţionării serviciilor pentru locuitori, astfel încât lucrările vor fi organizate pentru a afecta cât mai puţin posibil activitatea publicului”, a spus Silvia Moldovan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Alba Iulia, pentru Alba24.

Reamintim că ideea acestui proiect a fost motivată de starea avansată de degradare a pietonalului de pe partea vestică a străzii Tudor Vladimirescu (tronson cuprins între magazinul Unirea şi BCR), precum şi traficul intens în orele de vârf  îngreunat de parcările amenajate în lungul străzii, ce blocau o bandă de circulaţie.

tudor vladimirescu 1 Proiectul cuprinde realizarea pe latura vestică a străzii a 94 parcări la 45 grade cu acces de pe o alee auto separată de stradă, prin mutarea trotuarului şi a zonei verzi înspre locuinţele colective. Accesul la parcaje se va face cu bariere.

De asemenea, presupune şi amenajarea spaţiului din zona magazinului Unirea şi din faţa Băncii Comerciale Române (lucrări parţial finalizate).

În zona pietonală, se vor amenaja locuri de odihnă, zone verzi cu plantaţii joase şi înalte şi sistem irigaţii, se va monta mobilier urban nou. Pe zonele reconfigurate se  va realiza iluminatul pietonal şi stradal.

În lucrări a fost cuprinsă şi înlocuirea reţelei de apă din OL cu ţeavă PEHD, pentru a nu se mai interveni ulterior pe zonele amenajate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax