Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Moment dedicat lui Mihai Eminescu, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia. Depuneri de coroane și recital de poezie

Publicat

IMG_0083 La 165 de ani de la nașterea sa, poetul național al românilor, Mihai Eminescu, a fost în centrul atenţiei, la Alba Iulia. Statuia sa de pe Aleea Scriitorilor a fost locul de întâlnire al celor care îi apreciază opera. Oameni de cultură, oficialități, elevi și iubitori de poezie au depus coroane și au recitat câteva poeme în memoria lui Eminescu.

În 15 ianuarie, în fața bustului poetului Mihai Eminescu de pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, începând cu ora 12.00, a avut loc o recitare de poezii și discursuri în cinstea scriitorului. Statuia scriitorului a fost împodobită de coroane și flori aduse de mulțimea strânsă la comemorare.

Cea care a deschis festivitatea a fost Mioara Pop, directoarea Bibliotecii „Lucian Blaga”. A mulțumit tuturor celor care au prezentat interes pentru acest eveniment. Poetul Ion Mărginean, prezent la majoritatea evenimentelor de acest gen, a vorbit despre Mihai Eminescu și rolul său în istoria literaturii române.

Evenimentul dedicat marelui poet Mihai Eminescu a fost organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba, alături de reprezentanți ai Primăriei Municipiului Alba Iulia, ai asociațiilor cultural-istorice din municipiu şi elevi ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” și ai Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia.

La comemorarea poetului au fost prezenți oameni pasionați de creaţiile lui Eminescu, poeți cunoscuți în județul Alba și oficialități județene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax