Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Noi PROTESTE la Sebeş și Alba Iulia, împotriva poluării. „Cerem din nou DEMISIA tuturor celor responsabili”

Publicat


DSC_0231 Așa cum deja s-a anunțat, noi proteste  împotriva poluării şi incompetenţei autorităţilor au început astăzi la Sebeș. În jur de 50 de oameni s-au întâlnit începând cu ora 14.00 în Parcul Primăriei pentru a protesta și a cere demisiile tuturor celor responsabili pentru situația actuală. De la Sebeș, protestatarii vor pleca spre Alba Iulia.

Odată cu venirea primăverii au reînceput protestele împotriva poluării la Sebeș. Duminică în parcul orașului s-au adunat în jur de 50 de oameni care vor să pună punct acestei probleme care îi scoate în stradă an de an. Față de protestele de anul trecut, cel de duminică a fost mai mic. Pe lângă faptul că nu au mai participat mii sau sute de oameni, protestatarii nu au avut pancarte sau mesaje scrise.

DSC_0260 După ce au petrecut în jur de o oră în parcul din Sebeș o parte din protestatari au plecat la Alba Iulia pentru a continua manifestările în fața Agenției de Protecție a Mediului.
Decizia organizatorilor protestului vine în contextul celor mai recente decizii legate de monitorizarea factorilor de mediu, chestionarea publicului pe această temă şi autorizările de mediu.

DSC_0225 „Concluzia noastră și a multor cetățeni este că autoritățile locale, județene și naționale au demonstrat încă odată că sunt incapabile să gestioneze situația de la Sebeș, fapt pentru care am transmis doamnei ministru Cristiana Palmer-Pașca invitația oficială la o întâlnire cu societatea civilă din Sebeș în care să fie informată și de către grupurile civice și ong-urile de mediu, nu doar de către lobby-iștii companiei strecurați probabil strategic în ministerul pe care-l conduce.
Pentru faptul că după aproape 10 ani de când la Sebeș oamenii simpli luptă împotriva poluării, APM si GM Alba nu sunt dotate nici acum cu aparatură pentru a face monitorizări independente și transparente, sau aparatele lipsesc ori sunt duse la recalibrări care durează aproximativ 3 luni (3 luni în care emisiile la formaldehidă și alte substanțe nocive nu sunt măsurate și înregistrate), pentru toate acestea și nu numai, cerem din nou demisia tuturor celor responsabili” spune Asociația Prima Natura, într-un comunicat de presă.

Asociația a organizat sâmbătă o întâlnire cu deputații de Alba și prefectul județului prin care au încercat să explice motivele nemulțumirilor lor însă nu au reușit să contureze o concluzie clară în urma discuțiilor purtate.

VEZI ȘI:  FOTO-VIDEO: Întâlnirea ONG-urilor cu parlamentarii de Alba, pe tema poluării la Sebeş, sub semnul neîncrederii în autorităţile statului

Revenim cu imagini și amănunte.

FOTO: Daniel BLOSS

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ioan negrea

    luni, 15.02.2016 at 10:46

    Jandarmii au spus peste 100 persoane, la ora 14:30 erau 150 sau copii nu intra la numaratoate?! Alba 24. vad ce vor si cat vor!

  2. Alin

    luni, 15.02.2016 at 15:07

    Ce înapoiați, toți boșorogii și șomerii se cred mari ingineri, doctori … Etc. Ăștia nu au ce face și mai dau și ei o tură prin oraș, jalnic. A, să nu uităm, romanul cu 4 clase se crede inginer și doctor strigând „cancer, cancer”,dar dacă întrebi pe unu ce e cancerul o să-ti răspundă ” ceva acolo de nu e bun”.

  3. Alin

    luni, 15.02.2016 at 15:10

    50 de „specialiști” în tot ce înseamnă poluare, sănătate și mai ales, CANCER. Probabil n-au ei idee ce e acel „CANCER” și cum apare/manifestă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax