|

FOTO: Noul drapel de luptă, înmânat de preşedintele Klaus Iohannis, reprezentanţilor ISU Alba. Ceremonial la Mausoleul ”Mormântul Ostaşului Necunoscut”

21761586_1648934305177627_7719763523062460575_nDe Ziua Pompierilor din România, preşedintele României, Klaus Iohannis a înmânat, la Mausoleul ”Mormântul Ostaşului Necunoscut” din Parcul Carol al Capitalei, drapelul de luptă pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Alba, dar şi alte 10 unităţi din subordinea IGSU.

În cadrul unui ceremonial militar, preşedintele României i-a înmânat Drapelul de Luptă al Unităţii inspectorului șef, colonel Cornel Oprişa. ”Să fie într-un ceas bun!”, i-a urat Klaus Iohannis, şefului ISU Alba.

Alături de pompierii militari albaiulieni a fost prefectul judeţului Alba, Dănuț-Emil Hălălai. A luat parte la ceremonia la care au fost invitați premierul Mihai Tudose, ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, secretarul de stat Raed Arafat.

Şeful statului a menţionat că drapelul de luptă simbolizează onoarea, vitejia şi gloria militară şi, în acelaşi timp, aminteşte datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

La finalul evenimentului a avut loc defilarea unui detașament de salvatori care echipați în ținuta de tradiție și a gărzilor de onoare ale inspectoratelor pentru situații de urgență care au primit drapele de luptă: Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Gorj, Sălaj, Sibiu și Vâlcea.

Noul Drapel de Luptă va fi prezentat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Unirea  al județului Alba, vineri 15 septembrie, începând cu ora 13.00, în Piața Cetății din Alba Iulia.

VINERI: Ceremonial militar şi religios în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Pompierii ISU Alba au un nou drapel de luptă. PROGRAMUL evenimentului

sursa foto: Facebook ISU Alba

URL scurt: http://alba24.ro/?p=595097avatar Publicat de pe 14 septembrie 2017
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Marian: De ce s-a pus jos la 00:18′ – 00:28′?
  • ionut: Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea.. Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu...
  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI