Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Noul drapel de luptă, înmânat de preşedintele Klaus Iohannis, reprezentanţilor ISU Alba. Ceremonial la Mausoleul ”Mormântul Ostaşului Necunoscut”

Publicat

21761586_1648934305177627_7719763523062460575_n De Ziua Pompierilor din România, preşedintele României, Klaus Iohannis a înmânat, la Mausoleul ”Mormântul Ostaşului Necunoscut” din Parcul Carol al Capitalei, drapelul de luptă pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Alba, dar şi alte 10 unităţi din subordinea IGSU.

În cadrul unui ceremonial militar, preşedintele României i-a înmânat Drapelul de Luptă al Unităţii inspectorului șef, colonel Cornel Oprişa. ”Să fie într-un ceas bun!”, i-a urat Klaus Iohannis, şefului ISU Alba.

Alături de pompierii militari albaiulieni a fost prefectul judeţului Alba, Dănuț-Emil Hălălai. A luat parte la ceremonia la care au fost invitați premierul Mihai Tudose, ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, secretarul de stat Raed Arafat.

Şeful statului a menţionat că drapelul de luptă simbolizează onoarea, vitejia şi gloria militară şi, în acelaşi timp, aminteşte datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

La finalul evenimentului a avut loc defilarea unui detașament de salvatori care echipați în ținuta de tradiție și a gărzilor de onoare ale inspectoratelor pentru situații de urgență care au primit drapele de luptă: Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Gorj, Sălaj, Sibiu și Vâlcea.

Noul Drapel de Luptă va fi prezentat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Unirea  al județului Alba, vineri 15 septembrie, începând cu ora 13.00, în Piața Cetății din Alba Iulia.

VINERI: Ceremonial militar şi religios în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Pompierii ISU Alba au un nou drapel de luptă. PROGRAMUL evenimentului

sursa foto: Facebook ISU Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax