Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: O familie din Alba Iulia şi cinci persoane din Sebeş, cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani din afaceri cu fier vechi

Publicat

Poliţiştii din Alba au deschis dosar penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi fals pe numele a patru persoane din Alba Iulia, membrii aceleiaşi familii şi al altor cinci persoane din zona Sebeş, care îi sprijineau în afaceri ilegale cu fier vechi. În urma unor percheziţii la sediile firmelor şi la domiciliile suspecţilor, poliţiştii au confiscat documente de evidenţă contabilă, bijuterii (aur şi argint), bani, unelte şi utilaje folosite în activitatea de colectare a deşeurilor.

Poliţiştii au reţinut că Maria M. (52 de ani), Ioan M. (55 de ani), Ioan M. (31 de ani) şi Elena M. (27 de ani), toţi din Alba Iulia, începând cu anul 2007 au înfiinţat sau preluat societăţi comerciale care au ca principal obiect de activitate colectarea deşeurilor reciclabile. Din anul 2007 până în prezent aceştia nu au condus corect evidenţa contabilă sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului.

UPDATE: Cele patru persoane care au intrat în vizorul poliţiştilor sunt Maria Marton, Ioan Marton, Ioan Marton Jr. şi Elena Marton din Alba Iulia.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că Marius S., de 23 de ani, Dănuț S., de 30 de ani, Ioan G., de 41 de ani, toţi din municipiul Sebeş şi F.G., de 33 de ani, din comuna Săsciori, judeţul Alba au legături infracţionale cu cele patru persoane din Alba Iulia şi toţi desfăşoară activităţi neautorizate de colectare şi valorificare a deşeurilor feroase şi neferoase, fără a întocmi documente contabile în acest sens.

Prejudiciul cauzat prin infracţiune bugetului de stat este estimat la 624.800 lei.

Luni, 14 aprilie, pentru documentarea activităţilor infracţionale a celor 9 persoane din judeţul Alba, poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat percheziţii la domiciliile şi sediile societăţilor comerciale aparţinând acestora.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la suspecţi au fost ridicate, documente de evidenţă contabilă, bijuterii (aur şi argint), suma de 129.200 lei, unelte şi utilaje folosite în activitatea de colectare a deşeurilor, 3.513 kg deşeuri neferoase (cupru, aluminiu, alamă), în valoare de 52.695 lei şi alte bunuri pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care persoanele menţionate  sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „evaziune fiscală”, ”spălare a banilor”, „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, „instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi pedepsite de art.  6 şi art.9 din Legea nr. 241/2005 în formă continuată, cu aplic. articolului 35, aliniatul 1din Codul penal, articolul 29 din Legea nr. 656/2002, articolul  290 şi art. 323 din Codul penal.

Cercetările continuă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax