Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „O…Ladă” a lui Dabija, o poveste plină de umor. Bârfa, invidia, prejudecățile și superstițiile au conturat cea de-a doua seară a Festivalului de Teatru

Publicat

DSC_0164 Albaiulienii care au fost prezenți joi seara în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor, au avut parte de o adevărată lecție de viață din partea actorilor de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Cei aproximativ 150 de spectatori au putut să se destindă pentru două ore și să trăiască alături de actori emoții și suspans.

Povestea „O…Ladă”, sub regia lui Alexandru Dabija definește realitatea așa cum e ea, plină de bârfă, invidie, prejudecată și superstiție. Acesta continuă explorarea poveștilor lui Ion Creangă, unde umorul prinde contur.

În O… ladă am întâlnit personajele din Fata babei şi fata moşneagului, cărora li s-au adăugat o suită de babe straşnice, precum şi Cucoşu’, moşul şi baba din OO! (creaţie colectivă după Punguţa cu doi bani).

Chipurile din poveşti au primit importante atribute psihologizante, în intenţia de a aduce în prim plan diferite derapaje de mentalitate. Faţă de babele lui Creangă, construite aproape monocord ca întruchipări ale răutăţii, singura precizare de natură fizică fiind vârsta înaintată, O… ladă a adus în scenă felurite babe, marcate de câte o trăsătură fizică sau morală distinctivă, pentru sublinierea căreia actorul trebuie să găsească numeroase resurse creatoare.

Nu puține au fost momentele în care din sală s-au auzit râsete și chicoteli, momente în care actorii arătau realitatea așa cum este ea. Fiecare dintre cei prezenți a simțit că face parte din poveste și asta pentru că Alexandru Dabija, împreună cu actorii lui au făcut un spectacol de zile mari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax