Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: O lună în județul Alba, surprinsă în imagini și povești de echipa „Zig Zag România”. Rezultatele proiectului, prezentate la Muzeul Principia

Publicat

IMG_1615_wmUn grup de șapte tineri moldoveni și-au dat seama, în urmă cu doi ani, că România este prea frumoasă ca să nu fie văzută fiecare părticică a ei. Așa a început proiectul „Zig Zag” care a ajuns după doi ani de la lansare și la Alba Iulia. Echipa curioasă de toate minunile județului a petrecut mai bine de o lună în inima Ardealului, au ascultat poveștile oamenilor, au surprins în imagini tot ce ai văzut, iar la final, au pus în pagini fiecare experiență. Proiectul Zig Zag în Alba Iulia a luat sfârșit joi la Muzeul Principia cu un eveniment de prezentare a materialelor realizare.

După 30 de zile de vizitat fiecare obiectiv turistic al județului Alba, echipa Zig Zag a ajuns la finalul aventurii. Țara Moților, Munții Șureanu, Apusenii, Râpa Roșie, fiecare oraș a fost vizitat și imortalizat de „Zig Zag-eri”. Pentru că munca întreaga lor călătorie să nu rămână doar o amintire pentru ei, tinerii au încercat să afle, să scrie și să fotografieze fiecare colț din județul Alba, iar joi la Muzeul Principia și-au prezentat întreaga activitate a celor peste 30 de zile petrecute în județ.

IMG_1592_wmȘi pentru că în tot acest timp s-au apropiat de oamenii care i-au făcut să descopere locuri și lucruri noi, întâlnirea de joi i-a avut în față pe câțiva din oamenii care le-au marcat vizita la Alba Iulia, care timp de șapte minute au vorbit despre domeniile de care aparțin și pasiunea cu care își fac meseriile.

Au vorbit: Bogdan Moga-Solemir, Sorin Jurca- Vicepreședinte și membru fondator al Fundației Culturale Roșia Montana, Doina Hendre Biro- Responsabil al Bibliotecii Batthyaneum și Adrian Puiuleț- Vicepreședintele Asociației de Turism și Ecologie.

Au urmat câteva momente artistice, iar la final prezentarea obiectivelor vizitate în județul Alba și materialele de promovare, printre care și o carte ce urmează să fie tipărită, despre fiecare obiectiv.

Asociaţia Zig Zag prin România este formată dintr-o echipă de tineri din regiunea Moldovei, care şi-au propus să călătorească prin toată ţara timp de 5 ani. Aceştia îşi vor dedica aproximativ 45 de zile de vizită, pentru fiecare judeţ. Scopul proiectului este de a surprinde unicitatea locurilor vizitate şi poveştile de viaţă ale românilor autentici pentru a crea cea mai frumoasă carte de vizită a României. Ce fel de ţară îşi imaginează tinerii din echipa Zig Zag? Una în care oamenii îşi redescoperă identitatea, îşi transmit valorile şi îmbrăţişează evoluţia!
Cum se realizează, concret, acest vis?
Activitatea de promovare turistică şi educaţională marca Zig Zag prin România se materializează prin: hyperlapse-uri, video-uri, fotografii, cărţi, articole şi evenimente, toate acestea fiind create personalizat, pentru fiecare judeţ în parte.
Deviza Zig Zag prin România este „Uimeşte-mă povestind, descoperă-mă călătorind!”



Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax