Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: O NOUĂ seară de proteste împotriva corupţiei. Zeci de oameni au ieşit în stradă, la Alba Iulia şi Sebeş

Publicat

pancarta pcr 9 februarie, o nouă seară de protest la Alba Iulia şi Sebeş. Au ieşit în stradă câteva zeci de oameni, care şi-au exprimat nemulţumirile. Au transmis din nou că doresc demisia Guvernului şi o clasă politică fără corupţi.

“Continuăm și astăzi. Conducători acestei țări nu au înțeles (sau nu vreau să înțeleagă) nimic. Continuă în același stil, numind cercetați în funcții de conducere și țin cu dinții de scaunul lor vremelnic”, au scris protestatarii, pe Facebook.

La Alba Iulia, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, s-au strâns aproximativ 30-40 de oameni, după ora 18.00. Potrivit protestatarilor, intenţionează să se întâlnească din nou duminică după-amiaza, tot de la ora 18.00, de data aceasta în faţa sediului Instituţiei Prefectului.

La Sebeş, au manifestat tot aproximativ 40 de persoane. Protestele vor continua aici, şi săptămâna viitoare.

 

Ce s-a mai întâmplat joi

La o săptămână şi jumătate de la primele proteste din ţară, în contextul deja celebrei OUG 13, de modificare a Codurilor penale, cel care a semnat-o, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că îşi dă demisia din funcţie. Premierul Sorin Grindeanu a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare pentru această funcţie, interimar, a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall. Interimatul poate dura cel mult 45 de zile, timp în care premierului îi revine misiunea deloc comodă, dar cel puţin oficială, de a alege un om dispus şi îndeajuns de pregătit să preia funcţia de la Justiţie, în guvernul politic.

Citeşte şi Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, demisionează din funcţia de la Guvern

Vezi şi Guvern: Ana Birchall, ministrul interimar al Justiției, după demisia lui Florin Iordache. Propunerea de nominalizare, transmisă preşedintelui

Între timp, premierul a numit la conducerea ANSVSA o persoană care era trimisă în judecată de DNA, sub acuzaţia că a pretins şi primit mită de 19 ori. Joi, Grindeanu a revenit asupra deciziei şi a revocat-o din funcţie.

Vezi şi UPDATE: Noul vicepreşedinte ANSVSA, numit în funcţie de premierul Grindeanu, a fost trimis în judecată de DNA, pentru luare de mită

Curtea Constituţională a respins sesizarea Avocatului Poporului privind OUG13. Magistaţii au motivat că ordonanţa în cauză a fost deja abrogată. „Nu am găsit elemente care să fi fost deja aplicate, sa fi produs consecințe juridice”, a spus preşedintele CCR, Valer Dorneanu, referindu-se la OUG 13.

Citeşte şi CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului. Nu a judecat OUG 13 pe fond, pe motiv că a fost deja abrogată

Cum s-au desfăşurat protestele la Alba Iulia şi în alte oraşe din judeţ, până acum

Mii de oameni au mărşăluit pe străzile din Alba Iulia, de o săptămână şi jumătate. S-a scandat în fiecare zi: ”Noaptea ca hoţii”, ”Bucureşti nu uita, Alba e de partea ta”, ”Nu vă fie frică ţara se ridică”, ”Abrogaţi şi plecaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Parlament penal”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Ne-am săturat, de cât aţi furat”.

Proteste similare au avut loc şi la Sebeş, Cugir sau Blaj.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia nu cedează. ABROGAREA ORDONANȚEI 13 nu i-a ținut în casă pe cetățeni. „Miza este DEMISIA Guvernului”

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia continuă protestele. A șasea seară. Nu cedăm #REZISTĂM! “Altă întrebare! Pe când la RĂCOARE?”

Vezi şi FOTO-VIDEO: A şaptea seară de PROTEST la Alba Iulia. Ce vor cei care ies în stradă: „PSD să guverneze în continuare, dar cu alt guvern”

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia #REZISTĂ. „Noi n-am obosit… Ghinion!”. Ziua OPT de PROTEST în stradă

Vezi şi FOTO-VIDEO: Şi Sebeşul #REZISTĂ. Zeci de oameni au ieşit aseară în stradă. „Unde sunteți, tinerilor? Părinții au ieșit…”

sursa foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax