Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Oază de răcoare în zilele toride pentru locuitorii municipiului Sebeș. Primăria își propune să redeschidă vechiul ștrand din Arini

Publicat

YouTube video

Locuitorii municipiului Sebeș primesc, la finalul unei veri toride, o veste bună din partea administrației locale: vechiul ștrand din Arini va intra într-un proces de reabilitare, iar, dacă socotelile primăriei se vor adeveri, cetățenii ar putea avea, începând din sezonul viitor, un loc unde să se răcorească în zilele caniculare.

Situația ștrandului din Arini este aceeaşi de mai bine de 10 ani, iar până în prezent Primăria s-a aflat în imposibilitatea de a interveni, deoarece spațiul se afla în administrarea omului de afaceri Nicolae Matei. În urmă cu două luni, „unchiul Nicky” a cedat drepturile asupra terenului respectiv Primăriei, care analizează deja posibilitatea începerii renovării: „Ștrandul acela a fost preluat în urmă cu o lună printr-o hotărâre de consiliu de la cel care îl deținea, firma Nicky Ardeal. În fapt, printr-o altă hotărâre de consiliu, în 2008-2009,  ştrandul a fost dat societății comerciale, dar nu a fost pus în posesie legal, iar, în momentul când a început mandatul noului Consiliu Local,  am preluat la cererea firmei respective ștrandul, urmând să ne ocupăm de modernizarea lui astfel încât, la anul viitor în vară, cetățenii să poată beneficia de el”, a explicat primarul Alexandru Dăncilă.

Obiectivul ar urma să fie realizat cu bani de la bugetul local, dar administrația locală încearcă să acceseze în acest sens și fonduri europene: „Am avut discuții  vizavi de accesarea Axei 5 – turism, pentru că pe aceasta este prevăzut la domeniul de activitate inclusiv ștranduri, piste de bicicliști, amenajarea de baze sportive. În funcție de cât de repede reușim să facem documentația și să o depunem, o să demarăm lucrările. Oricum, noi ne propunem ca până în vara viitoare să putem da în folosință ștrandul”.

O problemă importantă în ceea ce privește reabilitarea ștrandului este în continuare alimentarea acestuia cu apă, mai ales de când nu mai există acel baraj în zona respectivă: „Am început o lucrare în urmă cu 5 ani de zile, dar datorită faptului că fondurile au fost mult mai puține la bugetul local, oarecum, lucrarea este mult întârziată. Albia râului s-a adâncit foarte mult, iar pânza freatică a coborât, iar atunci a trebuit să facem niște improvizații pentru a aduce apa din Petrești spre Sebeș, dar luăm în calcul să aducem apa direct din râu, printr-o stație de filtrare, ca să o folosim la ștrand”, a completat Dăncilă.

Ștrandul din Arini, odată locația preferată a localnicilor şi nu numai, în zilele caniculare de vară, este abandonat de mai bine de 10 ani, iar din imensa piscină ce răsărea în mijlocul parcului nu a mai rămas în prezent decât o groapă denivelată, acoperită de vegetație. Datorită faptului că este amplasat în cel mai mare parc natural din zonă, ștrandul reabilitat ar putea deveni o atracţie turistică, și pentru locuitorii din orașele limitrofe.

YouTube video

Vedeți cum arată ștrandul din Arini în prezent:

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Horst Theil

    luni, 01.04.2013 at 16:12

    Care este situatia actuala a strandului?
    Pun antrebarea dupa un jumatate de an, si m-ar interesa daca an timpul acesta s-a luat vreo masura.
    Va multumesc anticipat pentru un raspuns.
    Cu stima Horst Theil.

  2. Pingback: SEBEŞ24: “Nichi Ardeal” cere încetarea contractului cu CL Sebeş pentru baza sportivă din Parcul Arini şi plata investiţiilor efectuate | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax