Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ”Ora de Programare” la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Diplome de certificare pentru elevi

Publicat

20141208_132605 Între 8 și 14 decembrie a avut loc în România și în lume, Hour of Code (Ora de Programare), cel mai mare eveniment de educație din istorie, eveniment la care au participat și elevii Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia sub coordonarea profesorilor de informatică Ramona Humeniuc, Carmen Palcu, Laura Mureșan, Codruța Mureșan și Sebastian Onac. Manifestarea “Ora de programare” și-a propus să facă din programare un limbaj accesibil oricui și să arate că, indiferent de vârstă sau de cunoștințe, oricine poate învăța bazele acesteia.

Anul acesta manifestarea a avut un impact răsunător, peste 388.000 de participanți din România și peste 78 milioane la nivel mondial.

Proiectul a provocat elevii de la profilele real și uman să încerce o oră de programare accesând unul dintre tutorialele online disponibile aici și de a participa la o introducere interactivă și distractivă în tainele programării. Ora de programare s-a finalizat cu obținerea de către elevi a diplomei de certificare care atestă nivelul de înțelegere a conceptelor de bază “Computer Science” .

Disponibile în peste 30 de limbi, tutorialele de o oră pot fi accesate în cadrul unui curs, cu susținerea unui profesor sau chiar individual. Acestea sunt gândite în așa fel încât proiectele pot fi desfășurate pe un computer, tabletă sau smartphone, chiar și fără acces la Internet. Parcurgerea acestora nu necesită experiență sau cunoștințe speciale, deoarece sunt realizate pentru a atrage în principal, persoanele care nu s-au gândit niciodată că ar putea învăța programare.

“Starea actuală a sistemului educațional este rezultatul contextului general din societate, dar și al stării organizării, funcționării și managementului de la nivelul fiecărei școli. Resursa umană este primordială ca în orice tip de activitate din societate. Cred că proiectul Ora de Programare-Hour of Code” va inspira mulți tineri să acorde o atenție mai mare domeniului IT, care se confruntă cu lipsa de experți, în ciuda oportunităților pe care le deschide”, a declarat directorul instituției, profesor Valeriu Cerbu.

Dacă, în cadrul ediției 2013 Hour of Code, la nivel mondial au participat 15 milioane de oameni și doar în România s-au înscris 75.000 de cursanți, anul acesta manifestarea a avut un impact răsunător, peste 388.000 de participanți din România și peste 78 milioane la nivel mondial.

În săptămâna 15-21 decembrie, manifestările dedicate orei de programare continuă la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia cu implicarea elevilor de la profilele matematică-informatică și științe ale naturii în competiția “BEBRAS Computing Challenge 2014”. Este un concurs de gândire algoritmică, organizat în peste 30 țări și desfășurat în limba engleză pe platforma on-line , care va arăta cât de bine sunt dezvoltate abilitățile de gândire logică și computațională ale elevilor, a declarat profesor de informatică Ramona Humeniuc, în calitate de administrator platformă și coordonator competiție la nivel de școală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax