Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia: Bărbat din judeţul Hunedoara, ARESTAT pentru complicitate la furt de obiecte de tezaur

Publicat

statueta 1 În urma percheziţiilor de joi din judeţul Hunedoara, în dosarul de complicitate la furt de obiecte de patrimoniu, a fost arestat Adrian Stoicoi, zis Adi Bocşeru, care a mai fost condamnat în cauze privind tezaure dacice furate. Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au recuperat, în urma acţiunilor din 12 mai, trei statuete din bronz reprezentând zeităţi antice romane – Seraphis, Minerva şi Jupiter, o cupă metalică şi trei monede koson din aur.

“Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus la 12.05.2016 punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului Stoicoi Adrian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt calificat privind bunuri aparţinând patrimoniului cultural naţional într-un dosar instrumentat cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Hunedoara – Serviciul de Investigații Criminale.

Precizăm că, la 12.05.2016 în aceeaşi cauză s-a procedat la efectuarea unor percheziţii, operaţiuni în urma cărora au fost descoperite şi ridicate bunurile menţionate în comunicatul de presă transmis la data arătată mai sus.

Vezi şi PERCHEZIŢII: Statuetele unor zeităţi antice şi monede de aur, recuperate de procurorii din Alba Iulia şi poliţişti, după descinderi în judeţul Hunedoara

Inculpatul Stoicoi Adrian aflat în stare de reţinere a fost prezentat la 13.05.2016 judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă, dispunându-se arestarea acestuia pe o perioadă de 29 de zile, începând cu data de 13.05.2016.

statueta 2 În fapt s-a reţinut că în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul a ajutat alţi braconieri ai siturilor arheologice să sustragă bunuri aparţinând patrimoniului cultural naţional şi a păstrat bunurile sustrase de aceştia; în acest sens, în cursul anului 2014 în apropierea locuinţei sale a fost depistat ascuns un tezaur de 139 monede Koson din aur din care inculpatul a vândut unei  persoane o monedă cu suma de 700 euro, iar ulterior la începutul anului 2016 a vândut mai multe artefacte – trei statuete din bronz reprezentând zeităţi antice romane Seraphis, Minerva şi Jupiter, o cupă metalică şi trei monede koson din aur.

În cauză cercetările penale continuă.

Precizăm că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etapele procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmărirea penală este efectuată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi organele poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara”.

Vezi şi Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia: Inculpat într-un dosar al comorilor dacice, trimis în judecată. Este acuzat că a vândut obiecte de tezaur pe piaţa neagră

foto: obiectele de tezaur recuperate de procurorii PCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax