Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Părinți revoltați după ce Inspectoratul Școlar Județean Alba a decis comasarea claselor de la școala din Micești. Copiii, înghesuiți în săli

Publicat

sala clasa Părinții copiilor care învață în ciclul gimnazial la Școala din Micești sunt revoltați după o decizie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, prin care se intenţionează comasarea claselor a V-a cu a VIII-a. Cu alte cuvinte, elevii din clasele V și VIII vor fi reuniţi într-o singură clasă, având în vedere că sunt puţini.

„Din partea Inspectoratului Școlar Județean Alba s-a transmis că se va face o comasare a claselor V – VIII,  care ar urma astfel să urmeze cursuri împreună. În Școala cu clasele I-VIII din Micești, spațiile unde învață elevii, sălile de clasă, nu sunt suficient de mari pentru a învăța un număr de 26-28 de elevi, comasați din două clase”, a transmis George Crișan, președintele consiliului de părinți la Școala cu clasele I – VIII din Micești și vicepreședinte al consiliului de părinți la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, de care aparține unitatea.

La Școala cu clasele I – VIII din Micești învață în prezent, între 12 și 15 elevi în clasa a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, însă chiar și așa, spațiul este unul foarte restrâns, având în vedere dimensiunea sălilor. Potrivit Legii educației, în învățământul gimnazial, la clasă ar trebui să fie, în medie, un număr de 25 de elevi, nu mai puțin de 15 și nu mai mult de 30.

IMG_1682 Din informațiile furnizate de părinți, se dorește desființarea laboratorului de informatică ultramodern, în care s-au investit mulți bani, iar în spațiul de 42 mp (cu lățimea de 6 metri și lungimea de 7 metri) rămas astfel liber, în care învață în mod normal 15 elevi, ar trebui să intre aproape dublul acestora. Pe de altă parte, celelalte săli ale unității școlare sunt chiar mai mici. Potrivit normelor, spațiul alocat pentru un elev în sala de clasă trebuie să fie de circa 2 metri pătrați.

De regulă, în învăţământul gimnazial, gruparea elevilor în clasele organizate în regim simultan se face pentru clasa a V-a şi clasa a VII-a, respectiv pentru clasa a VI-a şi clasa a VIII-a.

Potrivit Ordinului Nr. 3062 din 19 ianuarie 2012 privind aprobarea Metodologiei de organizare a claselor din învăţământul preuniversitar în regim simultan, se pot organiza clase în regim simultan „în localităţile izolate geografic sau lingvistic ori în localităţile în care efectivele de elevi corespunzătoare unui anumit nivel de clasă din învăţământul primar sau gimnazial sunt mai mici decât efectivele minime prevăzute de lege şi nu există posibilitatea asigurării transportului şcolar”.

„Eu am copil cu Sindromul Down. Scos afară din școală privată și primit aici, la Școala din Micești. Știți cât e de penibil e să fie scos copilul din școală privată și să plătești nouă ani taxă?” a transmis un părinte, revoltat de modificările propuse de IȘJ Alba.

Pe de altă parte, un alt părinte a mărturisit că își aduce copilul de la Sebeș.

„Eu mi-am adus copilul din Sebeș, la clasa pregătitoare. Fac naveta din Sebeș, acolo sunt 35, știți cum e, suprapopulat. Decât să știu că acel copil este solicitat o dată la două zile, am preferat să vin aici, doamnele învățătoare care se ocupă de ei mult mai bine”, a transmis mama unui elev.

Părinții se plâng că, odată cu comasarea claselor, discrepanța de predare și de vârstă care se va crea este foarte mare. Aceștia se vor întâlni luni, 18 ianuarie, începând cu ora 18.00, în cadrul unei ședințe care va avea loc în sala de sport a școlii, pentru a discuta problema.

Am încercat să obţinem detalii şi de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba. Aşteptăm în continuare precizări oficiale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax