Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: “Patrule şcolare în acţiune”. Câştigătorii concursului de educaţie rutieră pentru elevi, organizat de IPJ Alba

Publicat

patrula scolara Vineri, la Alba Iulia s-au reunit patrule școlare de la 9 unităţi gimnaziale de învăţământ din judeţul, care s-au întrecut în dirijarea traficului rutier, supravegheate de agenţii de poliţie rutieră.

Activitatea a fost inclusă în Proiectul de informare şi prevenire a accidentelor de circulaţie rutieră, „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, dedicate Zilei Internaţionale a Copilului.

Echipele, formate din câte 6 elevi şi antrenate de profesori coordonatori şi poliţişti, au dovedit seriozitate şi cunoaşterea temeinică a regulilor rutiere, precum şi faptul că pot fi un sprijin real atât pentru colegii lor cât şi pentru poliţiştii rutieri.

Locul I a fost ocupat de patrula şcolară a Liceului cu Program Sportiv Sebeş, locul II a fost obţinut de elevii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Abrud, iar pe locul III s-a clasat echipajul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia.

Echipele şcolilor gimnaziale „Lucian Blaga” din Ocna Mureş, „Simion Lazăr” din Lunca Mureşului şi „Nicolae Drăgan” din Galda de Jos au obținut mențiuni. La concurs au participat, de asemenea, patrulele şcolare ale Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, Şcolii Gimnaziale Şpring şi Şcolii Gimnaziale „Toma Cocişiu” din Blaj.

Toţi participanţii au fost premiaţi cu medalii, diplome şi gadgeturi, oferite de Consiliul Judeţean Alba, iar festivitatea de premiere s-a desfăşurat în prezenţa inspectorului şcolar general Marcela Dărămuş, a inspectorului şcolar Codruţa Lodroman, şi a consilierului Cristian Dumitraş, din cadrul Serviciului de Turism, Cultură, Tineret, Sport şi Învăţământ de la Consiliul Judeţean Alba.

Activităţile dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie, vor continua miercuri 31 mai, când preşcolarii şi şcolarii din Teiuş se vor întrece în concursul de desene pe asfalt, intitulat „O lume de copii – o lume sigură!”

Concursul de biciclete, planificat iniţial pentru data de 31 mai, a fost reprogramat şi va avea loc în 1 iunie, începând cu ora 9.00, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, unde copiii sunt aşteptaţi  de poliţiştii rutieri, cu bicicletele, la concursuri cu tematică rutieră şi activităţi recreative ce vor fi organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Joi, 8 iunie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia va avea loc concursul „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” – etapa  județeană, adresat elevilor de gimnaziu şi liceu şi care constă în trei probe ( una teoretică, de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră şi două probe practice, de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax