Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | PERICOL la SEMAFOR în Alba Iulia. Stâlpii MÂNCAȚI de RUGINĂ vor fi înlocuiți cu trei sensuri giratorii

Publicat

Pericole neaşteptate îi pândesc pe albaiulienii care circulă pe străzile semaforizate din oraş. După ce, luni seara, furtuna a pus la pământ unul dintre semafoarele aflate într-o zonă aglomerată din Alba Iulia, locuitorii se întreabă cât de sigur mai e să aştepţi în intersecţie culoarea verde. Alertaţi de această situaţie, reprezentanţii Primăriei au solicitat operatorilor verificarea structurii semafoarelor din punct de vedere al rezistenței. Totodată, din august, încep licitaţii pentru construirea a trei sensuri giratorii noi în oraş, care vor desființa trei intersecții semaforizate.

În Alba Iulia, cele mai vechi semafoare funcţionale sunt cele din intersecţia de la Gara CFR, la ieşirea spre Partoş, din intersecţia de la magazinul universal„Unirea”, în zona centrală şi cel din intersecția străzilor Tudor Vladimirescu – Bulevardul Republicii (ieşirea spre Cluj, după Alba Mall).  În  ultima locație, luni, un semafor s-a rupt sub intensitatea furtunii, iar numai norocul a făcut să nu fie și victime. Acestea au fost făcute în anul 1997 de către societatea Electroconstrucţia Alba. În anul 1998 au fost puse în funcţiune şi semafoarele din zona Stadion şi Ampoi 3, acestea fiind realizate de Imsat SA. Din decembrie 2002, au fost date spre folosire şi celelalte semafoare din oraş.

Citește și FOTO – VIDEO: Furtuna a pus la pământ un semafor la Alba Iulia, trei stâlpi de telefonie la intarea în Tiur și patru copaci în parcul din Blaj

În urma incidentului, reprezentanţii Primăriei din Alba Iulia au solicitat operatorului care are în grijă starea semafoarelor să verifice cât de sigure sunt structurile acestora din oraş şi să înlocuiască, dacă e cazul, componentele care sunt deteriorate.

Potrivit reprezentanților primăriei, semafoarele care au fost construite în anul 1997 au un „viciu” de construcţie: ornamentele care sunt la baza piciorului semaforului reţin în interiorul lor apa şi mizeria, fapt ce duce la degradarea mai rapidă a acestora.

Dat fiind faptul că în data de 19 august 2014 va avea loc licitaţia pentru construirea de noi sensuri giratorii în intersecţiile de la magazinul „Unirea”, Gară şi de la Stadion, nu se vor mai realiza lucrări de reabilitare a semafoarelor, acestea urmând a fi înlocuite cu sensuri giratorii.

Până atunci, siguranţa pietonilor este de domeniul hazardului, deoarece, după cum se observă şi în imagini, structurile metalice ale semafoarelor din principalele intersecţii albaiuliene sunt mâncate de rugină, mizerie, iar câteva dintre ele se află într-o stare avansată de deteriorare.

Ioana MIHU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. teodor

    joi, 07.08.2014 at 15:13

    adevarul este ca au fost bine facute dar acesta mai trebuie vopsite o data pe an si intretinute nu doar ca functionare ci si ca structura de rezistenta ,iar despre intretinere se poate vorbii si despre parapetii montati la iesirea din Alba spre Teius ,pt ca au aparut indoituri,lovituri,policarbonat desfacut ,nemai vorbind de spalarea lor de praf…

  2. mdda

    vineri, 08.08.2014 at 16:57

    Nu sunt bani pt asa ceva! Daca am facut de ce sa mai si intretinem? Se strica nu-i nimic, face de la zero.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax