Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 250 de cetăţeni din Sebeş, informaţi de poliţişti despre prevenirea furturilor din locuinţe. Recomandări

Publicat

DSC_0418 Campania Poliţiei Române, pentru prevenirea furturilor din locuinţe, „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt” a ajuns în municipiul Sebeş, transmite IPJ Alba. Poliţiştii au informat peste 250 de cetăţeni cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuințe.

Joi, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş au desfăşurat o acţiune de informare privind modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, în municipiul Sebeş.

Acţiunea a fost organizată în cadrul campaniei naţionale „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”, derulată în perioada martie – august 2016 de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.

politisti piata Poliţiştii au discutat cu peste 250 de cetăţeni cu privire la măsurile minime de protecţie a locuinţelor şi bunurilor proprii şi au distribuit pliantele campaniei care conţin o serie de recomandări legate de siguranţa locuinţei.

Acţiunile informativ – preventive ce vizează siguranţa locuinţelor vor continua, poliţiştii urmând a adresa sfaturi utile cetăţenilor, din urban şi rural, pentru ca aceştia să nu devină victime ale infracţiunilor de furt.

Sfaturile poliţiştilor:

Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă unităţi care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz), nu le lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu, şi numai dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dacă nu pot face această dovadă!

Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă, pentru o perioadă mai lungă, în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere, care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită!

Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax