Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 250 de elevi din Abrud și Cugir au participat la întâlniri cu polițiștii din Alba. Recomandări pentru prevenirea consumului de droguri

Publicat

DSC_0182Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba continuă activităţile dedicate informării şi educării elevilor, pentru adoptarea unui comportament preventiv şi în special pentru prevenirea consumului de droguri. Peste 250 de elevi din Abrud şi Cugir au participat, în această săptămână, la întâlniri cu poliţiştii.

În perioada 1-4 noiembrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia s-au întâlnit cu elevii liceului „Horea Cloşca şi Crişan” Abrud  şi cu cei ai Colegiului Naţional „David Prodan” Cugir cărora le-au prezentat teme informativ preventive referitoare la consumul de substanţe stupefiante şi consecinţele acestora dar şi referitoare la prevenirea traficului de persoane şi a absenteismului şcolar, răspunderea penală şi contravenţională, prevenirea faptelor cu violenţă.

Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba au oferit explicaţii legate de efectele psihice şi fizice ale consumului de droguri, atât pe termen scurt cât şi pe termen lung, schimbările neurochimice negative ce se produc în sistemul nervos al unui consumator şi măsuri ce pot fi adoptate pentru prevenirea şi combaterea consumului de astfel de substanţe. Totodată, au fost prezentate informaţii legate de serviciile de intervenţie şi consiliere pe care Centrul le pune la dispoziţia celor care doresc să obţină sprijin, pentru a scăpa de dependenţă.

Specialiştii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia i-au informat pe elevi în legătură cu ce înseamnă traficul de persoane, consecinţele pe care acesta le poate avea asupra dezvoltării psihosociale a unui individ, formele de violenţă la care poate fi supusă o victimă, precum şi cu privire la măsurile de prevenire şi modalităţile prin care elevii pot contribui la reintegrarea în mediul şcolar a unei victime.

Poliţiştii au explicat prevederile legale aplicabile în combaterea traficului şi consumului de droguri şi a traficului de persoane, făcând referire la răspunderea penală a minorilor şi la importanţa adoptării unui comportament preventiv.

Prezentările au inclus şi materiale video cu mărturii ale unor tineri dependenţi şi traficaţi precum şi explicaţii ştiinţifice, oferite de specialişti în tratarea adicţiilor.

La dezbateri au participat peste 250 de liceeni care s-au arătat interesaţi de aspectele prezentate şi au pus întrebări referitoare la factorii care diferențiază pedepsele în cazul comiterii unei fapte penale, cuantumul pedepselor în funcție de fapta comisă, precum și rolul statutului social al victimei și agresorului în stabilirea sancțiunii penale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax