Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 300 de elevi de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia au participat la campania „Copilărie fără delincvenţă”, derulată de IPJ Alba

Publicat

?????????? Peste 300 de elevi de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia au primit, joi, vizita poliţiştilor, ai reprezentanţilor CJ Alba şi DGASPC, în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea violenţei în şcoală. Aceştia au citit o declaraţie realizată de ei pe tema campaniei şi au vizitat Bibliobusul.

Polițiști din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Alba și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba au fost prezenți joi, în mijlocul elevilor de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, pentru a marca „Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli”.

Cu această ocazie, peste 300 de elevi din clasele V-VII, beneficiari ai Campaniei „Copilărie fără delincvență”, au fost îndemnaţi să adopte un comportament nonviolent în orice împrejurare și să se ferească de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.

Elevii „Consiliului de Prevenire a Delincvenţei Juvenile” au dat citire “Declaraţiei Împotriva Violenţei în Şcoală” elaborată de ei, cu sprijinul cadrelor didactice, fiecare elev primind câte un exemplar din această declaraţie, precum şi un semn de carte cu mesajul „Prietenia este o soluție, violenţa este o capcană”.

Elevii au avut ocazia să viziteze Bibliobusul, pus la dispoziția lor de Consiliul Județean Alba, să consulte cărţile din biblioteca pe roţi, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba le-au oferit cărţi şi materiale informative.

În perioada octombrie 2014 – martie 2015, Inspectoratul General al Poliţiei Române, în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, derulează la nivel naţional Proiectul „Copilărie fără delincvenţă”, finanţat din grant-urile ,,Prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii” (ISEC) ale Comisiei Europene.

Proiectul îşi propune creşterea gradului de informare a beneficiarilor (copii, părinţi, profesori) cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile la minorii sub 14 ani şi se derulează până în luna martie 2015.

La nivelul judeţului Alba, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea a Criminalităţii şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu specialişti ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, implementează Campania „Copilărie fără delincvenţă” la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia.

Activităţile cuprinse în Campania „Copilărie fără delincvenţă” vor continua în lunile februarie şi martie, prin organizarea de întâlniri cu elevii, cadrele didactice şi părinţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax