Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 50 de elevi de la Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație din Arieșeni şi şcoli partenere, la stagii de pregătire Erasmus, în străinătate

Publicat

1 Peste 50 de elevi de la Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație din Arieșeni şi de la alte două şcoli din Deva şi Beiuş participă în acest an la stagii de pregătire în străinătate, pe baza unu gratn Erasmus+. Tinerii, însoţiţi de profesori, vor beneficia de formare profesională timp de trei săptămâni şi provin din mediul rural, din familii cu oportunități scăzute.

Programul Erasmus +, implementat de Uniunea Europeană începând din ianuarie 2014, continuă cu succes programul anterior, Life Learning Programe, reprezentând o reală oportunitate pentru finanțarea formării profesionale a elevilor liceelor tehnologice și vocaționale prin stagii de pregătire în străinătate. Marele beneficiu al acestui program este posibilitatea de a aplica și prin constituirea unor Consorții educaționale VET, între cel puțin trei unități de învățământ din țară, ceea ce oferă șansa ca mai mulți elevi să poată participa la proiecte de mobilități în domeniul formării profesionale.

Un astfel de proiect este derulat în acest an școlar de către Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație din Arieșeni care, în cadrul proiectului ERASMUS + 2014-1-RO01-KA102-000775 intitulat ,,Plasamentele transnaţionale – plus de valoare în formarea elevilor VET “ , a accesat un grant de 150.000 de euro în vedera formării prin plasamente transnaționale a unui număr de 57 de elevi din școala proprie și de la celelalte licee partenere ale Consorțiului VET Vest +: Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” din Deva și Colegiul Tehnic ,,Ioan Ciordas ’’ Beiuș.

Elevii sunt însoțiți de 8 profesori, iar durata fiecărui stagiu este de trei săptămâni.

Scopul proiectului este de a oferi oportunităţi pentru participanți de a se forma profesional şi de a dobândi experienţă la locul de muncă, promovând totodată egalitatea de șanse și coeziunea socială. Astfel, în acest proiect majoritatea elevilor provin din mediul rural, din familii cu oportunități scăzute, asimilate categoriilor sociale dezavantajate.

Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni derulează din 2011, anual, proiecte de mobilitate ale elevilor, iar plusul de valoare al acestora nu se rezumă doar la formarea competențelor profesionale ale participanților, ci și la acumularea de competenţe transversale și anume competențe lingvistice într-un alt cadru decât cel şcolar, în contextul practicării profesiei pentru care sunt în curs de calificare, culturale – prin programele de vizite la principalele obictive turistice și culturale din Lisabona şi competenţe digitale – în contextul activităţilor de raportare individuală la întoarcerea din stagiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax