Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 70% dintre elevi de la mai multe şcoli din Alba, evaluaţi de kinetoterapeuţi, au cel puţin o afecţiune la coloana vertebrală

Publicat

WhatsApp Image 2017-05-24 at 13.49.14În această săptămână au început evaluările din cadrul proiectului „O viață dreaptă”. Copiii de clasa a VI-a din șase școli au fost evaluați de specialiști kinetoterapeuți și voluntari de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în ceea ce privește afecțiunile coloanei. Potrivit președintelui Rotary Club Alba Iulia, peste 70% dintre cei evaluați au cel puțin o afecțiune la coloană.

Din această săptămână au început evaluările din cadrul proiectului „O viață dreaptă” inițiat de Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis în parteneriat cu centrul de recuperare Starmedica. După campania de informare din cadrul școlilor desfășurată luna trecută unde au fost împărțite flyere informative în cadrul ședințelor cu părinții, voluntarii au început în această săptămână evaluările afecțiunilor coloanei.

Până în momentul de față am desfășurat activitățile proiectului în 6 școli, iar rezultatele sunt devastatoare. După primele centralizări rezultă că 71,43% dintre copii au cel puțin o afecțiune și doar 8,16% au o coloană sănătoasă și fără probleme. Diferența de 20,41% sunt copii care au lipsit sau au refuzat evaluarea. Menționăm că evaluările s-au desfășurat cu specialiști kinetoterapeuți și voluntari dintre studenții la Universitatea 1 Decembrie 1918 Facultatea de kinetoterapie și motricitate specială”, a spus Dragoș Medrea președintele Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis.

Proiectul „O viață dreaptă” are ca scop identificarea afecțiunilor coloanei, iar grupul țintă sunt copiii de clasa a 6-a, moment în care aceste afecțiuni debutează. Rezultatele obținute vor fi cuprinse într-un studiu și publicate.

Dorim să prevenim agravarea acestor afecțiuni, care vor duce spre un adult cu probleme de coloană vertebrală. Kinetoterapia este esențiala pentru copiii care au fost depistați cu deficiențe fizice. Sunt exerciții care se pot face de copii in centre de recuperare medicala, la orele de sport sau acasă. De asemenea băncile care nu sunt întotdeauna ergonomice, iar ghiozdanele încărcate contribuie la dezvoltarea acestor afecțiuni. Acest proiect dorim să fie un început al conștientizării acestor probleme”, a transmis Adela Neamțu, kinetoterapeut din cadrul proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax