Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 75 de bibliotecari din ţară au participat la reuniunea ştiinţifică de la Alba Iulia

Publicat

Peste 75 de bibliotecari din țară și din județul Alba au participat, marţi, la prima reuniune științifică a bibliotecilor publice organizată la Alba Iulia.

Lucrările reuniunii au fost deschise de organizatori și parteneri prin alocuțiunile rostite de Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, Dumitru Fulea – vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Silvan Stâncel – manager al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, conf. univ. dr. Diana Câmpan de la Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Matei Drâmbărean – director al Direcției de Cultură Alba. Au urmat apoi exemplele concrete de bune practici prezentate de Maria Răducu – manager la Biblioteca Națională a României, Olimpia Bratu – manager la Biblioteca Județeană Gorj, Monica Avram – manager la Biblioteca Județeană Mureș, Silviu Borș – manager la Biblioteca ASTRA Sibiu și Anca Pop – bibliotecar la Biblioteca Județeană Cluj. Au stârnit interes discuțiile legate de modalitățile moderne de abordare a cititorului, tematica voluntariatului, situația ndurilor pentru achiziția de carte sau situația bibliotecilor comunale, proiectele pentru categorii defavorizate, pentru tinerele mame sau pentru mediul rural. De asemenea a fost abordată necesitatea respectării legislației în ceea ce privește depozitul legal județean și dezvoltarea sistemului județean de biblioteci. Ultima parte a întâlnirii s-a constituit în discuții libere și propuneri de activități comune pentru anul 2018, un an cu intense semnificații pentru istoria României, stabilindu-se concret parteneriate între bibliotecarii prezenți. Lucrările reuniunii au fost moderate de Daniela Floroian care a făcut în încheiere și o scurtă prezentare a proiectelor de anvergură ale Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, proiecte ce pot fi puncte de reper pentru viitoarele parteneriate de nivel local și regional și de ce nu chiar de nivel național.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba și a Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba. Au participat şi bibliotecari de la Universitatea din Alba Iulia, Arhiepiscopia ortodoxă și Facultatea de teologie ortodoxă, de la Casa Corpului Didactic și de la Biblioteca Batthyaneum.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax