Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Petrecere mare la Cugir! 15 cupluri de vârstnici și-au sărbătorit ”nunta de aur” cu muzică, dans, mâncare și băutură

Publicat

IMG_8096 Acest sfârșit de săptămână a fost prilej de bucurie pentru 15 cupluri din Cugir, care și-au sărbătorit ”nunta de aur”, adică 50 de ani de căsnicie. Evenimentul a fost organizat de primărie și consiliul locale, care au invitat la ”nuntă” câteva sute de persoane vârstnice din oraș. A rezultat o petrecere pe cinste, atmosfera fiind întreținută de către Semnal M, Flavius Cristea și de Taraful Casei de Cultură a orașului Cugir împreună cu solista Ionela Popa.

Înainte de petrecere, primarul Adrian Teban i-a invitat pe sărbătoriți în Sala de Ședințe a Casei de Cultură a orașului Cugir, pentru a-i felicita și le-a oferit diplome, flori și câte o sumă de bani (simbolică). Apoi au venit preoții și au făcut o slujbă  de reînnoire a jurămintelor în fața lui Dumnezeu.

După festivitatea de premiere a urmat masa festivă pregătită de către administrația locală, în cinstea lor și a unui număr de 350 de persoane vârstnice din oraș. Pensionarii au petrecut cu muzică populară și ușoară, cu bucate alese asortate cu sucuri și licorile lui Bachus.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită, la 14 decembrie 1990, de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în baza Rezoluției nr. 45/106. A fost inițiată în 1982 prin elaborarea unui Plan internațional de acțiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă. Planul a fost adoptat în același an de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea și aprobat de către Adunarea Generală a ONU.

În România, această zi se sărbătorește începând cu anul 1996 din inițiativa Federației Naționale a Sindicatului Pensionarilor.

Sorin Giurcă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax