Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: PIAŢA agroalimentară din Alba Iulia funcţionează în locaţia temporară din centrul oraşului. NEMULŢUMIRILE comercianţilor

Publicat

piata centru, electrica Comercianţii din Alba şi-au ocupat deja tarabele în Piaţa din Consiliul Europei, lângă sediul Electrica şi ADR, din centrul oraşului Alba Iulia. De miercuri, piaţa agroalimentară îşi aşteaptă clienţii în locaţia temporară, în perioada în care se desfăşoară lucrările de modernizare.

Agricultorii şi comercianţii care îşi vând marfa în piaţă sunt nemulţumiţi însă că nu au cum să-şi protejeze bunurile de vânt şi ploaie, micile „improvizaţii”, adică umbrelele şi corturile nerezistând mult timp condiţiilor meteorologice din această perioadă.

O parte din comercianţi spun că pe ploaie le va fi şi mai greu, pentru că nu au unde se adăposti, decât dacă intră sub mese.

De miercuri, piaţa agroalimentară din Centru are o nouă locaţie. În Piaţa Consiliului Europei, lângă sediul Electrica şi ADR Centru au fost amenajată temporar piaţa agroalimentară. Chiar dacă din toamnă, vor avea o piaţă modernizată, până atunci comercianţii spun că vor duce o viaţă grea în noua locaţie.

De exemplu, miercuri, vântul puternic nu le-a permis să îşi deschidă vreo umbrelă, dar şi nici să îşi monteze corturi. O altă problemă sesizată de aceştia este lipsa unei surse de apă.

IMG_6264 Un comerciant din Ighiu a spus că a venit de acasă cu un bidon cu apă de 5 litri ca să îşi stropească zarzavaturile. Acesta este de părere că pe timpul verii vor rămâne cu legumele şi zarzavaturile uscate, dacă nu vor reuşi să îşi monteze o umbrelă de soare sau un cort.

Bărbatul spune că pe timpul ploii singura soluţie pe care o vede pentru el este să se adăpostească sub masă. Comerciantul a precizat că „nimeni nu ne bagă în seamă. Plătim 1 milion jumate (lei vechi – n.r.) chirie pe masă/lună şi aici o să fie vai de noi, pe vânt, ploaie sau soare. Nu ştim cum o să fie vânzările, dar era mai bine în piaţa veche, măcar aveam un acoperiş”.

Programul pieţei agroalimentare rămâne neschimbat, adică piaţa va funcţiona între orele 6.30 şi 16.00. De asemenea, nu se schimbă graficul de taxare pentru comercianţi, iar Primăria va asigura condiţiile ingienico-sanitare, atât în interesul comercianţilor, cât şi pentru public (sursă de apa, grupuri sanitare).

Reamintim că administraţia locală a decis mutarea activităţii comercianţilor într-o locaţie temporară şi anume Piaţa Consiliului Europei, lângă sediul Electrica şi ADR Centru.

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au anunţat că de luni, 30 martie, încep lucrările de reabilitare şi modernizare a pieţei agroalimentare din centrul oraşului.

Lucrările de modernizare la vechea piaţă ar urma să fie finalizate în toamnă.

Citeşte şi De LUNI încep lucrările la piaţa agroalimentară din centrul oraşului Alba Iulia. Comercianţii, RELOCAŢI în Piaţa Consiliului Europei

Produsele lactate se vor comercializa exclusiv în actuala hală agroalimentară, asigurându-se accesul şi pe perioada şantierului.

În rest, mărfurile alimentare şi industriale se vor comercializa în noua locaţie.

Termenul estimat pentru finalizarea operaţiunilor de relocare este 1 aprilie.

Reamintim că lucrările la modernizare a pieţei agroalimentare din centrul oraşul Alba Iulia vor fi executate de firma Telecerna SRL din Deva, care a câştigat la licitaţie contractul de 2.764.897,89 lei cu TVA.

Citeşte şi Piaţa agroalimentară din centrul oraşului Alba Iulia va fi modernizată cu 2,76 milioane lei, de o firmă din Deva

În galeria foto de mai jos puteţi vedea cum arată piaţa agroalimentară din centru în locaţia temporară şi imagini tin timpul lucrărilor de amenajare înaintea redeschiderii:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax