Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Piața din centrul municipiului Alba Iulia trebuia să fie gata de un an și două luni. Primăria caută rezolvarea problemei, în instanță

Publicat

IMG_6293 Un an și două luni au trecut de când Piața agroalimentară din centrul municipiului Alba Iulia trebuia să fie finalizată. Amenajările sunt finalizate în proporție de 80%, dar degeaba. Muncitorii apar și dispar de pe șantier, iar lucrările mai mult stagnează decât avansează. În aceste condiții, Primăria Alba Iulia se pregătește că acționeze în instanță firma care câștigat licitația pentru construcția pieței.

Piața agroalimentară din centrul orașului Alba Iulia trebuia să fie finalizată în data de 8 martie anul trecut. Lucrările de modernizare la piața agroalimentară au început în luna aprilie 2015 moment, în care comercianții au fost mutați provizoriu în Piața Consiliului Europei, într-un loc improvizat și în care vor rămâne până la rezolvarea problemelor.

Primăria Alba Iulia a început încă de anul trecut să aplice penalități, mai exact firma are de plătit 0,01% pe zi din valoarea contractului, care este de aproximativ 2,7 milioane de lei. Se pare că penalitățile nu l-au determinat pe constructor să finalizeze lucrările, iar în acest moment administrația locală, beneficiarul lucrărilor, este pregătită să rezolve situația în instanță.

VEZI: În loc să primească, plătește. Constructorul pieței din centrul orașului Alba Iulia, penalizat cu peste 53.000 de lei pentru întârzierea lucrărilor

IMG_9856 „Pregătim documentele și vom trece la ceea ce ne-am dorit să evităm tot timpul. Instanța. Din păcate, nimeni nu te poate avertiza ca atunci când respecți legea, iar noi am funcționat doar asa, poți ajunge într-o situație ca asta. Cam asta este sistemul de licitație. O loterie, un talmoș-balmoș proptit într-o legislație firavă, unde pot apărea tot felul de impostori susținuți de alți farsori și uite așa suferă comunitatea. Ș-apoi să vina Hava sa dea explicația. De ce nu s-a pocnit din degete, de ce nu se rezolva?

Mă iertați că sunt așa direct, dar cred ca nici dacă puneam cuiva pistolul la cap nu se remedia situația, având în vedere starea în care este firma. Nu ne mai rămâne alta varianta decât apelul în instanță. Am observat o ușoara revenire azi. Au apărut muncitorii.

Vă dați seama ca ritmul va fi cel de pana acum, cel mai probabil. Ajungi în situația în care reziliezi, dar cine mai vrea sa preia lucrarea?! Să ofere garanție la ceva făcut de altcineva. Sunt convins că o rezolvam, dar asta este marele hop peste care încă nu am trecut. Am avut lucrări mult mai importante, unde am reușit economii și la timp și la bani. Aici…” a declarat pentru Alba24, primarul Mircea Hava.

Lucrările la modernizarea pieţei agroalimentare din centrul oraşul Alba Iulia au început în urmă cu 2 ani, contractul în valoare de 2.764.897,89 lei cu TVA fiind câştigat prin licitaţie de firma Telecerna SRL din Deva.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax