|

FOTO: Polițiștii din Alba, alături de elevi, la „Şcoala Altfel 2017”. Dezbateri despre violenţa în familie şi în şcoli şi prevenirea hărţuirii în mediul online

17125104_1391523347584952_1506418759_nÎn săptămâna ce se încheie, poliţiştii din Alba au răspuns invitaţiei cadrelor didactice pentru desfășurarea unor activităţi informativ – preventive prevăzute în cadrul Programului „Şcoala Altfel 2017 –Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Elevii de la Colegiul Naţional Horea Cloşca şi Crişan din Alba Iulia şi cei ai Şcolii Gimnaziale Ciugud au primit sfaturi de la poliţişti.

În perioada 28 februarie – 3 martie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba împreună cu reprezentanţi ai Asociației Femeilor din Alba şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au fost prezenţi la Colegiul Naţional Horea Cloşca şi Crişan din Alba Iulia, unde au susţinut dezbateri legate de violenţa intrafamilială, bullying şi cyberbullying precum şi de traficul de fiinţe umane.

Informările privind violenţa în familie au avut ca şi suport materialele campaniei naţionale „Aripi Frânte” (broşuri şi un film documentar), derulată de Poliţia Română în parteneriat cu Asociaţia „Necuvinte”.

Elevilor le-au fost prezentate consecinţele violenţei în familie explicându-li-se că violenţa poate genera violenţă, iar abuzurile de orice fel pot avea o influenţă semnificativă asupra personalităţii victimelor.

9La dezbateri a participat  Liliana Mihacea, preşedinta Asociației Femeilor din Judeţul Alba, care a încurajat comportamentul nonviolent şi atitudinea ofensivă în raport cu violenţa domestică.

Lansată la nivel naţional, în cursul anului 2016, campania Aripi Frânte are ca scop informarea cu privire la posibilităţile pe care victimele violenţei în familie le au, pentru a se apăra împotriva agresorilor. Totodată, se urmăreşte ca persoanele aflate într-o situaţie de tip abuziv să conştientizeze pericolul şi să facă primii paşi spre a ieşi din acel mediu.

Elevilor colegiului le-au fost prezentate şi aspecte legate de prevenirea traficului de persoane, prevenirea violenţei în şcoli şi prevenirea hărţuirii în mediul on-line.

Tot în săptămâna 28 februarie – 3 martie, poliţiştii din Ciugud au fost alături de elevii şcolii gimnaziale din comună, cu ocazia activităţilor desfăşurate de această unitate de învăţământ în cadrul Programului „Şcoala Altfel 2017 – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Elevii au fost sfătuiţi să adopte un comportament nonviolent, în orice împrejurare și să se ferească de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.

Poliţiştii din Alba răspund tuturor solicitărilor cadrelor didactice pentru a participa la activitățile educativ – informative adresate elevilor, în cadrul Programului „Şcoala Altfel 2017 – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

URL scurt: http://alba24.ro/?p=551500avatar Publicat de pe 3 martie 2017
Publicat în ACTUALITATE, Educatie, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI