Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Poliţiştii din Alba vin în sprijinul elevilor şi în vacanţa de vară. Acţiuni de informare în centre de plasament din Alba Iulia şi în tabere şcolare

Publicat

campanie ipj vacanta in siguranta alba Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba derulează în perioada vacanţei de vară acţiuni de informare a elevilor aflaţi în taberele şcolare şi a minorilor instituţionalizaţi în centrele de plasament. Miercuri, poliţiştii au fost alături de copii în două locaţii din Alba Iulia.

În perioada 1 iulie –1 septembrie 2016, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalității desfășoară, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Alba, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, proiectul „Vacanţă în siguranţă”, ce îşi propune informarea elevilor aflaţi în taberele şcolare şi a minorilor instituţionalizaţi în centrele de plasament, din judeţul Alba, cu privire la formele delincvenţei juvenile, prevenirea victimizării acestora şi, nu în ultimul rând, prevenirea consumului de droguri pe durata vacanţei de vară.

campanie informare vacanta in siguranta ipj alba Poliţiştii Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii, alături de reprezentanţi ai partenerilor au desfăşurat miercuri două activităţi în centre de plasament din Alba Iulia, unde au discutat cu copii aspecte legate de riscurile la care aceştia se expun atunci când părăsesc în mod voluntar centrele, fără încuviinţarea profesorului supraveghetor sau a referentului, consecinţele psiho-socio-juridice ale consumului de droguri sau al unui comportament deviant, dar şi despre importanţa respectării regulilor de circulaţie.

Pe perioada vacanţei de vară, poliţiştii vor desfăşura activităţi de informare şi în alte locuri de agrement sau de petrecere a timpului liber din judeţ, adresând recomandări şi sfaturi antivictimale şi antiinfracţionale.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Copiilor:

În drumeţii, nu vă îndepărtaţi de grup sau de persoana adultă care vă însoţeşte

Nu consumaţi substanţe interzise şi băuturi alcoolice, efectele acestora putând fi nocive pentru organism

Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase!

Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!

Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile  special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!

Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!

Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare!

Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!

Părinţilor:

Discutaţi deschis cu copilul dumneavoastră, învăţaţi-l cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, asiguraţi-vă că acesta vă cunoaşte numele complet, numărul de telefon precum şi adresa!

Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Când plecaţi în vacanţă, pe litoral, la munte, sau în alte zone turistice, nu lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat, mai ales în zonele aglomerate!

În cazul în care vă confruntaţi cu dispariţia copilului, apelaţi în cel mai scurt timp posibil Poliţia, la numărul unic de urgenţă 112

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax