Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Polițistul din Alba care a salvat viața unui adolescent de 16 ani, în apele râului Mureş, felicitat şi recompensat de colegi

Publicat

DSC_1266 Agentul de poliţie Liviu Dan Radovici, din cadrul Serviciului Transporturi Alba, care a salvat viaţa unui adolescent de 16 ani, în pericol de înec în apele râului Mureş, a fost felicitat de colegii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi a fost recompensat de organizaţia profesională a poliţiştilor – Corpul Naţional al Poliţiştilor – Organizaţia Teritorială Alba.  

Festivitatea cu această ocazie s-a desfăşurat luni, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Poliţiştii inspectoratului i-au transmis mesajul lor de apreciere pentru intervenţia sa, din data de 31 iulie, când fiind în timpul liber, a salvat de la înec un adolescent ce fusese prins într-un vârtej, în râul Mureş, în dreptul localităţii Vinţu de Jos, transmite IPJ.

Tânărul poliţist a dat dovadă de tărie de caracter şi spirit de iniţiativă, pentru semenii săi şi face cinste uniformei ce a îmbrăcat-o de curând.

„În ciuda tinereţii dumneavoastră, sunteţi un exemplu pentru noi toţi şi am convingerea că veţi face, mai departe, onoare profesiei de poliţist. În numele poliţiştilor din judeţul Alba, vă felicit pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care aţi dat dovadă”, a spus comisar şef Rus Mihai, adjunct al şefului inspectoratului, desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

DSC_1260 În semn de recompensă şi încurajare, colonel ® Ilie Ilea, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor – Organizaţia Teritorială Alba, i-a înmânat agentului Radovici Liviu Dan, o sumă de bani din partea organizaţiei pe care o conduce.

“Colegul nostru este un erou, cu atât mai mult cu cât fapta sa a fost făcută în timpul liber, ceea ce confirmă faptul că meseria de poliţist nu se desfășoară doar în timpul orelor de program, ci oricând”, a spus acesta.

Reamintim că în 31 iulie, după-amiaza, fiind în timpul liber, agentul de poliţie Liviu Dan Radovici se afla în localitatea Vinţu de Jos, pe malul râului Mureş, când a auzit strigătele de ajutor ale unor tineri ce se aflau la scăldat.

Fără să ezite, poliţistul s-a aruncat în apă şi a reuşit să-l salveze pe un minor de 16 ani, care era la un pas să se înece. În prezent, tânărul este în afara oricărui pericol.

Poliţistul are 20 de ani şi este încadrat în poliţie, din sursă externă, din luna februarie 2017, desfășurându-și activitatea la Postul de Poliţie Transporturi Teiuş.

Vezi şi

FOTO – UPDATE: Un băiat și o fată, găsiți fără suflare după două ore de căutări în apele Mureșului! Mesaje sfâșietoare de condoleanțe pe rețelele de socializare

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. zunzuneghi

    marți, 08.08.2017 at 18:06

    Fapta agentului Radovici nu putea fi facuta de un cadru actv ce sa fie ales la Organizatia Teritoriala Alba,nu un pensionar ca Iliuta ce s-a infipt si la fotbalul Unirii A Iulia.Oare unii mananca cu m,ai multe guri,dar goana dupa functii si bani e mare….Unde a fostmarele Coarna autostiutorul..?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax