Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Pompierii din Alba şi Bihor şi-au testat capacitatea de intervenţie pe munte. INCENDIU la o cabană din zona pârtiei Arieşeni, în scenariul exerciţiului

Publicat

pompieri

pompieri isu arieseni Echipaje de intervenţie ISU din Alba şi Bihor s-au strâns, miercuri, în zona pârtiei de la Arieşeni – Vârtop. Motivul a fost derularea unui exerciţiu de acţiune în cazul unui incendiu izbucnit la o cabană din staţiunea montană din Apuseni, urmat de extinderea focului la 10 hectare de pădure.

Pompierii au testat încă o dată capacitatea de intervenţie pe teren accidentat, în locaţii uneori greu accesibile, cu echipamente de stingere a incendiilor. Exerciţiul de cooperare între cele două inspectorate pentru situaţii de urgenţă – Alba şi Bihor, s-a derulat pe raza comunei Arieșeni, o zonă destul de frecventată de turişti din toată ţara, atât în sezonul estival, cât şi iarna.

isu pompieri munte_1 autospeciala Exerciţiul a început după ora 10.00 şi a inclus testarea cooperării cu forţe şi mijloace în teren între cele două inspectorate, pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de incendii de amploare în stațiunea Arieșeni.

În scenariul simulării au fost incluse mai multe situaţii posibile, generate în cazul izbucnirii unui incendiu la o cabană situată în zona pârtiei Vârtop, apoi extinderea focului la aproximativ 10 hectare de fond forestier și vătămarea corporală a unui pompier participant la operațiunile de intervenție.

Au participat la acţiune reprezentanți ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crișana” al judeţului Bihor, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arieșeni, Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, Direcției Silvice Alba şi Ocoalelor Silvice Private Horea Apuseni și Gârda.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mihai

    miercuri, 29.06.2016 at 23:47

    N-o mai puscat ******* de la pompele de la Primaria Arieseni? Ca pompele lw foloseste primaru sa-si curete fosa septica care curge de-a lungul DN75

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax