Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Porţi deschise pentru elevi, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean ALBA, în săptămâna “Şcoala Altfel”. Zeci de sesiuni informative, organizate de poliţişti

Publicat

DSC_0295 Mii de preşcolari şi elevi s-au întâlnit cu poliţiştii din Alba, cu ocazia activităţilor cuprinse în programul „Școala Altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun 2016”. Au fost organizate zeci de sesiuni informative, prezentări de filme educative, discuţii interactive, demonstraţii şi porţi deschise.

În perioada 18- 21 aprilie, poliţişti din întregul judeţ au fost angrenaţi în activităţi comune cu unităţile de învăţământ, pentru ca elevii, beneficiari ai programului „Școala Altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun”, să cunoască cât mai multe aspecte legate de siguranţa lor şi de specificul muncii de poliţie.

La aceste activităţi au participat peste 70 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, acţiuni speciale, criminalistic şi prevenire a criminalităţii, care au susţinut 53 de sesiuni informativ – preventive, au prezentat tehnica din dotare şi au oferit explicaţii legate de munca de poliţie.

DSC_1618 Peste 4.000 de preşcolari, elevi de gimnaziu şi liceeni au avut ocazia să interacţioneze cu poliţiştii şi să pună întrebări cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care pot să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, dar şi legate de modul de intervenţie al poliţiei în cazul unor evenimente.

Totodată, elevilor le-au fost explicate anumite tehnici criminalistice şi le-au fost prezentate mijloacele specifice, folosite pentru identificarea autorilor de infracțiuni.

Joi, 21 aprilie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost organizată „Ziua Porţilor Deschise”, iar instituţia a fost vizitată de elevi ai claselor primare de la şcoli din municipiul Alba Iulia.

Ca de fiecare dată, copiii au fost încântaţi de întâlnirea cu poliţiştii, de lucrurile noi pe care le-au aflat şi au promis că vor reveni şi cu alte ocazii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax