Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Prefaţa Festivalului de Teatru „Poveşti”: „Cinci femei de tranziţie”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Publicat

Duminică, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia s-a jucat piesa de teatru „Cinci Femei de Tranziţie”, care a avut în distribuţie cinci nume sonore din lumea teatrului românesc. Rodica Popescu Bitănescu, Viviana Alivizache, Magda Cernat, Tania Popa şi Aimee Iacobescu au oferit un spectacol de excepţie, în prefaţa Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti”. Acesta se desfăşoară la Alba Iulia, în perioada 2-6 octombrie, organizat de Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.

Pentru ca albaiulienii să fie pregătiţi de un maraton de spectacole de teatru, piesa regizată şi jucată de Rodica Popescu Bitănescu a fost o prefaţă a marelui eveniment din luna octombrie. Sala Casei de Cultură a Sindicatelor a fost plină de spectatori de toate vârstele, care s-au amuzat şi care au fost apreciaţi de artistă. „Este prima dată, în 11 ani, când cineva ne bagă în seamă cu piesa <Cinci Femei de tranziţie>”, le-a spus Rodica Popescu Bitănescu.

Subiectul piesei este femeia de tranziţie, cele cinci actriţe prezentând spectatorilor, cu har, haz şi sensibilitate, tipologia feminină de ieri, de azi şi de mâine. Toate discuţiile încep prin dialoguri simple şi adevărate, conflicte omeneşti, întrebări existenţiale şi destăinuri tulburătoare, ca între prietene, la o şuetă. Evenimentul la care au fost destăinuite tainele, frustrările, suferinţele a fost petrecerea prilejuită de ziua de naştere a gazdei, în rolul Rodicăi Popescu Bitănescu.

Actriţa Rodica Popescu Bitănescu şi-a lansat duminică şi volumul „Triunghiul femeilor”, o comedie romantică. Luni şi marţi, prezentarea cărţii şi a spectacolului de teatru continuă la Centrul Cultural „Iacob Mureşianu” din Blaj şi la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş, cu următorul program:

 

 

Luni, 23 Septembrie

Blaj

18.30 Triunghiul Femeilor, autor Rodica Popescu Bitănescu, Editura “Bunavestire” Blaj / Centrul Cultural „Iacob Mureșianu” Blaj, lansare de carte (30 min.)

19.00 Cinci femei de tranziţie, regia Rodica Popescu Bitănescu – Teatrul Național București „I. L.  Caragiale” / Centrul Cultural „Iacob Mureșianu” Blaj – spectacol pentru tineri şi adulţi (90 min.)

Marţi, 24 Septembrie

Sebeş

18.30 Triunghiul Femeilor, autor Rodica Popescu Bitănescu, Editura “Bunavestire” Blaj / Casa de Cultură „Lucian Blaga” Sebeș, lansare de carte (30 min.)

19.00 Cinci femei de tranziţie, regia Rodica Popescu Bitănescu – Teatrul Național București „I. L.  Caragiale” / Casa de Cultură „Lucian Blaga” Sebeș – spectacol pentru tineri şi adulţi (90 min.).

AICI puteţi vedea programul integral al celei de-a VIII-a ediții a Festivalului de Teatru „Povești” de la Alba Iulia (2-6 octombrie).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax