Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Pregătiri pentru Sărbătorile de Paște, în centrele rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba

Publicat

0004 În centrele rezidențiale pentru copii și adulți, aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Sfintele Paște vor fi sărbătorite cum se cuvine. Încă de la începutul săptămânii în toate unităţile rezidenţiale s-au desfăşurat, împreună cu personalul de îngrijire şi educaţie, activităţi în aşteptarea acestei sărbători: curăţenie în camere, curăţarea şi amenajarea spaţiilor verzi, confecţionarea de obiecte decorative specifice – desene, felicitări, colaje, cu specific pascal. De asemenea, copiii și adulții împreună cu voluntarii, au început, încă de miercuri, 12 aprilie, să încondeieze ouăle pentru a le dărui sau așeza în coșulețele ce vor împodobi masa de sărbătoare.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2017: Mesaje și felicitări de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Cea mai frumoasă sărbătoare din an este Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului ce vine odată cu primăvara pentru a ne aduce Lumina cea Sfântă care să ne încălzească sufletele, să ne facă mai buni, mai iertători, mai înţelegători și care ne aminteşte că trebuie să ne bucurăm de lumina din viață și să-i apreciem pe semenii noștri.

În perioada sărbătorii pascale mulţi dintre copiii/tinerii ocrotiţi în unităţile rezidenţiale se vor afla în familiile naturale sau substitut, unde îşi vor petrece sărbătoarea de Paști și vacanța de primăvară.

Copiii cu măsură de protecție specială pot fi luaţi acasă în orice perioadă a anului de către familiile/persoanele care solicită acest lucru reprezentanţilor DGASPC Alba. Specialiştii din cadrul direcției efectuează anchete la domiciliul solicitanţilor pentru a se asigura că sunt îndeplinite condiţiile de securitate. Dacă totul se dovedeşte a fi în regulă, se aprobă plecarea copiilor din centre pentru perioada cerută de familia/persoana solicitantă. Atât copiii, cât şi familiile sunt monitorizate de către reprezentanţii DGASPC Alba, până la revenirea minorilor în centre.

Atât copiii – care nu au plecat în familie, cât şi adulţii ocrotiţi în centrele rezidenţiale vor participa la slujbele religioase oficiate cu ocazia acestei sărbători şi vor ajuta, după posibilităţi, la pregătirea mesei de sărbătoare, ca în orice familie de creştini, aşteptând plini de speranţă Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax